Buda Belediyenin Gül Vadisi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO tarafından da girişimlerde bulunulan akredite laboratuarı da bünyesinden barındıracak bir gül sitesi kurmayı planladıklarını söyledi.

Belediyenin Gül Vadisi projesi olacak olan alanda akredite laboratuarın yanı sıra, gül ürünleri imalathaneleri, gül ürünleri satış merkezleri gibi güle dair sektörlerin tamamı yer alacak. Günaydın 300 ile 500 dönüm arası bir alana kurulacak olan proje için yer arayışlarının sürdüğünü en kısa sürede meclisin önüne getireceklerini söyledi.

Gülün tek başına Isparta gibi 2-3 kenti besleyecek bir kaynak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın “gül gibi önemli bir değerimiz var. Bu değer için içinde gül ürünlerini test edecek akredite laboratuar, imalat ve satış yerleri bulunan güle dair tüm sektörleri bir araya getireceğimiz bir yer inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.

GÜL ÜRÜNLERİ MERDİVEN ALTI OLMAKTAN KURTULACAK
Birkaç aydır proje üzerinde çalışma yaptıklarına dikkat çeken Günaydın “Arazi arama çalışmalarımız sürüyor. Yetiştirebilirsek bu meclis toplantımızda yetişmez ise gelecek meclis toplantımızda ilk adımı atmış olacağız. Bildiğiniz gibi şehrimiz gül ile anılmaktadır. Yapacağımız bu proje ile şehrimizin ekonomisini ikiye katlayacağız. Şehrimizde gül üzerine üretim yapan 69 firmamız bulunmaktadır. Firmalarımız irili ufaklı çeşitli ürünler üretmektedir. Yapacağımız bu tesis ile üretimlerimiz artık bir marka haline gelmiş olacak. Dünya pazarında yerimizi almamız için bu tesise mutlaka ihtiyacımız vardır. Gül mamülü üreten firmalarımız bu tesis olmadığı için dünya pazarında tabiri yerinde ise merdiven altı üretim olarak gözükmektedir. Faaliyete geçireceğimiz bu proje ile artık firmalarımız ellerine çantalarını alarak dünyanın bütün ülkelerine rahatlıkla ürünlerini satabilecekler” diye konuştu.

ELİMİZDEKİ DEĞERİ KAYBETMEMEK İÇİN
Yapılacak olan yerin 300 ile 500 dünüm arası bir alan üzerine yerleşeceğini söyleyen Günaydın “gül üzerine çalışan aile şirketlerini büyüterek Isparta için bir nimet olan gülü markalaştırmayı ve büyütmeyi hedefliyoruz. Akredite laboratuarın büyük maliyeti olduğu söyleniyor. Biz bu konuda nasıl daha önce Türkiye’nin en modern kömür laboratuarlarından birini kurduysak bunu da kurabiliriz diye düşünüyoruz. Alanı Gül Petek Sanayi Sitesi yakınında bir alana konuşlandırmayı planlıyoruz” dedi.

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik belediyenin bu şekilde bir çalışma içine girmesinin sevindirici olduğunu belirterek “akredite laboratuar konusunda odamızda bir çalışma içindeydi. Çalışmaya Belediyemizin de destek vermesi bizi mutlu eder. Çünkü Isparta’nın en önemli değeri olan gül ile ilgili eksiklerimiz var. Bu konuda Bulgaristan ve Çin’de yapılan çalışmaları göz önünde bulundurarak elimizdeki değeri kaybetmemek için yeni yatırımlar yapmamız zorunludur” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri