Caner: "Isparta Eğitimde Söz Sahibi"

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner: “Eğitim alt yapısıyla, Türkiye’nin en iyi şehirleri arasında yer alan Isparta’da hedef, eğitimin başkenti olmak. Birkaç yıl içerisinde eğitim şehri olacak olan ilimizde 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında çok sayıda okul

Başta Üniversitesiyle, çok sayıda Anadolu Lisesi, Öğretmen Lisesi, Teknik ve Meslek Liseleri ile Türkiye’de belli bir konumda olan Isparta’da, yeni eğitim, öğretim yılıyla da liderlik bekleniyor.

Milli Eğitim Müdürü Caner, Isparta’da şu anda ilk ve orta dereceli okullarda toplam, 75 bin öğrencinin ve 4 bin öğretmenin olduğunu bildirdi.

Eğitim ve öğretim alt yapısıyla çevre illeri dahi kıskandıran ilimizde, her yıl yüzde 15 öğrenci oranı artıyor. Isparta’da ilköğretimde 45 bin 628, ortaöğretimde 24 bin 291, okul öncesi 5 bin 836, dershanesi 31, özel yurtlar ise 78 adet.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner: “İl bazında ki öğretmen sayısı 4 bin 352’dir. Bizim özelliğimiz, daima velilerle, sık sık toplantılar yaparak, öğrencilerin durumlarını yakından takip etmelerini tavsiyede bulunmaktır.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri