Çevreye Duyarlı Öğrencilerden Kitap Değişimi

Çevreye Duyarlı Öğrencilerden Kitap Değişimi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında “Okullar Arası Kitap Değişim Etkinliği” düzenlendi.

Kültür Koleji ve Halıkent Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik, Kültür Kolejinde gerçekleştirildi. Okunan kitapların paylaşılarak yeniden kullanılmasını amaçlayan etkinlikte, kaynakları etkin olarak kullanmanın doğal kaynak kullanımını azaltacağı mesajı verilerek tasarrufun insan ve ülke ekonomisi açısından önem taşıdığı anlatıldı.
Kültür Koleji Müdürü Muharrem Akpınar, öğrencileri yeniden kullanıma alıştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Dünya nüfusu hızla artıyor, kaynaklar azalıyor. Çevre ile ilgili konular, insanlığı ve geleceği yakından ilgilendiriyor. Tasarruf, tüketirken canlıyı, geleceği düşünmektir, artırmaktır.” dedi. Çocuklarda da tasarruf etme bilincinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Akpınar, Kültür Koleji bünyesinde oluşturdukları çevre kulübü ile de bu alanda çalışma yaptıklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek çağdaş insanın uygar insan olduğunu söyledi ve ekledi: “Uygarlık, her atığın değerlendirildiği, insanlığa kazandırıldığı süreçtir.”

“Yerli Malı Haftası” ile büyüyen bir kuşaktan geldiğini belirten Dr. Kubalı, “Tüketim toplumunda yaşıyoruz. Herkese tüketici gözüyle bakılıyor. Biz insanın tüketmekten daha önemli bir kavram olduğunu düşünüyoruz. İnsanlık tüketmek değildir. Tasarruf etmemiz lazım. Tasarruf yaptıkça insan insandır. İsraf, bir toplumu çürüten yozlaştıran bir şeydir. Bunun önüne geçmeli toplumu bilinçlendirmeliyiz.” dedi. Tasarruf alanında ülkemizde önemli çalışmaların olduğunu ifade eden Dr. Kubalı, vatandaşları duyarlı davranmaya davet etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, daha önce okudukları kitapları evden getirerek diğer öğrenciler ile değiştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sdü-Isubü Haberleri