Dalağından 2.5 Kiloluk Kist Çıktı

Nevşehir'de rahatsızlanan bir üniversite öğrencisinin dalağından 15 santimetre genişliğinde 2.5 kilo ağırlığında bir kist çıkartıldı.

Nevşehir'de karnında şişkinlik rahatsızlığıyla doktora giden üniversite öğrencisi genç kızın dalağından 2 buçuk kilo ağırlığında ve 15 santimetre çapında kist çıkarıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi Pınar Demiral (21), yaklaşık bir yıl önce karnında şişkinlik, mide bulantısı, yemek yiyememe gibi şikayetlerle defalarca doktora gitti.

Birçok doktorun teşhis koyamadığı Demiral, memleketi Nevşehir'de şikayetleri artınca Özel Kapadokya Hastanesi'ne giderek muayene oldu.

Kist tespit edilerek ameliyata alınan Demiral'ın dalağından, yaklaşık 15 santimetre çapında ve 2 buçuk kilo ağırlığında kist çıktı. Demiral, ameliyatın ardından vücudundan çıkarılan kisti görünce şaşırdı.

Sürekli yemek yiyememe, şişkinlik, mide bulantısı, titreme gibi şikayetlerle son bir yıldır doktora gittiğini ifade eden Demiral, karnında büyük bir kistle yaşadığının farkında bile olmadığını söyledi.

İÇ KANAMA RİSKİ

Ameliyatın ardından çok rahatladığını, vücudundan büyük bir ağırlığın kalktığını hissettiğini ifade eden Demiral, sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zeki Döşeyen ise ilk kez bir hastanın dalağında böylesine büyük bir kiste rastladıklarını söyledi.

Döşeyen, ''Normalde dalak dediğimiz organ normal bir insanda 150 gram kadar olur. Ancak hastamızdaki dalak 2 bin 600, 2 bin 700 gram kadardı. Midesine ve bağırsaklarına baskı yapıyordu. Bu kist aynı zamanda hastamızın sağlığı için de tehlike arz ediyordu. Çünkü dalak kaburgaların altından karın boşluğuna doğru büyür. Böyle olunca da en küçük bir darbede yırtılır ve iç kanamaya sebebiyet verebilirdi'' dedi.

Gerçekleştirdikleri başarılı ameliyatla hastanın dalağını komplikasyonsuz bir şekilde çıkardıklarını ve patolojiye gönderdiklerini belirten Döşeyen, hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve birkaç gün sonra taburcu edeceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri