Davraz'da Haziran Ayında Kayak Yapma İmkanı

Isparta İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Davraz Kayak Merkezi'nde 2 bin 450 rakımına ulaşan üçüncü telesiyejin bu yıl tamamlanacağını ve bu sayede Haziran ayında bile kayak yapılabileceğini bildirdi.

Isparta İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Davraz Kayak Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl beklenen karın yılbaşından önce yağdığını ve tüm pistleri yeterli kar tabakasıyla örttüğünü belirtti. Şu anda Davraz Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının 1 metre 20 santimetreye ulaştığını söyleyen Zabun, bölgede hem amatörler hem de profesyonel kayakçılar için elverişli pistlerin bulunduğunu kaydetti.

Davraz'ın bugünlere kolay gelmediğini anlatan Zabun, "Hatırlarsınız ki İl Genel Meclis Üyemiz Fevzi Özdemir, ikinci telesiyejin ödeneği için dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un karşısına mahkum kostümü ile çıkmış, ödenek talebinde bulunmuştu. İkinci telesiyeji biz bu şekilde kazandık" dedi.

Şimdi ise Davraz Kayak Merkezi'nde üçüncü telesiyejin ihalesinin yapıldığını belirten Zabun, 2 bin 450 rakıma ulaşılacağını ve kayak yapma süresinin de uzayacağını anlattı. Kayak sezonunun 1 ya da 1,5 ay daha uzayacağına değinen Zabun, "Geçen yıl Mayıs ayında ikinci telesiyejde kayak yaptım, bu yıl üçüncü telesiyej hizmete giriyor. Bu sayede Haziran ayında bile kayak yapabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Kayak sporunun zevkli olduğunu ve bir defa kayak yaparak özgürlüğün tadını alanların kayağı bırakamayacaklarını ifade eden Zabun, herkesi Davraz'a kayak yapmaya davet etti.

İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir de, Davraz Kayak Merkezi'ni Akdeniz kuşağında "Hiç üşümeden kayak yapılabilen bir kayak merkezi" olarak nitelendirdi. Tüm kayakçılara hitap edecek pistlerin Davraz'da bulunduğuna işaret eden Özdemir, "Mekanik tesislerimiz tamam. Konaklamamız var, pistlerimiz mükemmel. Tek eksiğimiz kayak yapacak insan" diye konuştu.

Davraz'da milli sporcular da yetiştirmek istediklerini kaydeden Özdemir, bunun için kayak okulu açılabileceğini belirtti.

Kayak Antrenörü Yunus Yıldız, kayakçı sayısını artırmak için her hafta farklı okullardan öğrenciler getirerek, kayak öğrettiklerini söyledi. Kayağın yaygınlaşması için özverili çalıştıklarını belirten Yıldız, milli sporcular yetiştirdiklerini kaydetti. Ülke genelindeki tüm kayakçılara seslenen Yıldız,

"Bir defa da olsa buraya gelin ve kayak yapın. İnanın bir daha buradan ayrılamayacaksınız" dedi.

Sivas'tan gelen sporcu Devran Demirci, Davraz'da harika bir doğa ve eşsiz pistlerle karşılaştığını dile getirdi. Davraz'da iyi bir tesisleşme olduğuna işaret eden Demircan, "Pistler konusunda çok fazla çeşitlilik var. İstediğiniz bölgeden kayabiliyorsunuz. Herşey profesyonelce düşünülmüş" diye konuştu.

Kayak bilen bazı il genel meclis üyeleri ile sporcular daha sonra Davraz'da kayak yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri