Doğrusunu Kendisi Yapsın

Zabun'dan Başkan Günaydın'a: "Doğrusunu Kendisi Yapsın"

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Akkent TOKİ evleri yapımında projenin yanlış olduğunu belirtmesine tepki göstererek; “O kadar biliyorsa projeyi kendisi yapsın. Ama, bu proje daha önce yaptığı Gökkubbe, Halı Müzesi projelerine benzemesin” dedi.

Belediye’nin ‘Mahalle Buluşmaları’ programı çerçevesinde önceki akşam Akkent Mahallesinde halka hitap eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, burada yaptığı, Akkent Mahallesinin projesinin hazırlanırken hiç yerin görülmeden masa başında oturarak proje çizildiğini belirten konuşmasına Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’dan eleştiri geldi.

ZABUN; “PARTİMİZİN 17.
KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDEYİZ”
İl Başkanı Zabun, dün il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında hem TOKİ konutları konusunda açıklamalarda bulundu hem Başkan Günaydın’ın Akkent Mahallesi ile ilgili söylediklerine cevap verdi. Zabun konuşmasında; “Bu milletin kurmuş olduğu, tarih yazan Ak Parti’miz 17 yaşını doldurdu. Bu milletin kaderini pozitif yönde son derece nakış gibi işleyen, bu milletin yolculuğunda önderlik eden partimiz çok büyük başarılara milletimizle 17 yılda imza attı. 17 yıl boyunca bu yolculuğumuza destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bu ayın 18’inde büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Daha önce ilçe ve il kongrelerimizi yaptık. Araya seçim girdi ve şimdi büyük kongremizi Ankara’da yapacağız. Büyük bir coşkuyla tüm Türkiye Ankara’da olacak. Biz de Isparta olarak kongreye katılım sağlayacağız.

“ISPARTA’YA BELEDİYE ARACILIĞI İLE DE
TOKİ KONUTLARI YAPABİLİRİZ”
TOKİ sosyal konut üretme noktasında önemli bir aktör. Önümüzdeki süreç içerisinde TOKİ Isparta’da yeni bir atılımı daha başlatıyor. Zemin etütleri yapılıyor şuanda. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşımız açısından önemli olan sosyal konut üretme noktasında yeni bir hamleyi başlatmış olacağız. Belediye sosyal konut üretme noktasında tecrübe sahip. Isparta Belediyesi bu konuda geçmiş dönemlerde önemli başarılara imza atmıştı. Birçok şehirde gecekondulaşma öne çıkarken, Isparta Belediyesi’nin başlatmış olduğu sosyal konut projeleriyle gecekondunun neredeyse giremediği tek il Isparta olarak tarihte yerini almıştı. Ama yıllardır sosyal konut üretme noktasında Isparta Belediyesi, bu girişimlerden vazgeçti. Bir taraftan TOKİ sosyal konut üretmeli, bir taraftan da belediye de aynı şekilde sosyal konut üretmek için elini taşın altına koymalı. Bu çalışmaların Isparta ekonomisinde de pozitif etki oluşturacağını umuyoruz. Yerel seçimlere çok fazla kalmadı. İnşallah bizim vizyoner yaklaşımlarımızdan birisi de belediye üzerinden de sosyal konut üretmek. Burada dar gelirli ve emekliler ile belediye personelinin de ucuz konut talebi çok ciddi potansiyel oluşturuyor. Bu talepleri karşılamak hem TOKİ hem de belediye üzerinden mümkündür. Doğru planlama ile bunlar başarılabilir. Bir taraftan Isparta’da oluşan konut stoğunun rant değerlerini muhafaza etmek esastır, bir taraftan da sosyal konut ile dar gelirlilerin talebini karşılamak esastır. Bu iş denge kurarak çözüme kavuşturulabilir.

“İŞİMİZ SAYIN GÜNAYDIN İLE
KARŞI KARŞIYA GELMEK DEĞİL”
Birçok ilde belediye arsa üretme noktasında taşın altına elini koyuyor. TOKİ’nin şartlarına uygun, nitelikli arsaların üretilmesi önemli. Hiç kimse belediye boyutunu gözardı etmemeli ve sosyal konut üretmek için taşın altına elini koymalı. İşimiz Sayın Günaydın ile karşı karşıya gelmek değil. İşimiz Isparta’nın önünü açacak vizyoner bakış açısını ortaya koyacak düşüncelerimizi paylaşmak, eleştirmekten ziyade ufuk açmaktır” dedi.

“DOĞRUSUNU BAŞKAN
GÜNAYDIN YAPSIN DA GÖRELİM”
Konuşmasında, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Akkent TOKİ evleri yapımında projenin yanlış olduğunu belirtmesi konusunda da değinen Başkan Osman Zabun; “Doğrusunu sayın başkan yapsın da görelim. Doğru proje nasıl oluyormuş öğrenelim. Ama bu projeler Gökkubbe, Halı Kilim Müzesi, Halıkent Pazar Yeri projelerine benzemesin” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri