Engellilerin Derdi ‘Yer’ Sıkıntısı

Engellilerin Derdi ‘Yer’ Sıkıntısı

Türkiye Beyazay Derneği’nin Bölge Toplantısı, Derneğin Isparta Şubesi yöneticilerinin de katılımıyla Muğla’da yapıldı. Toplantıda, engellilere hizmet eden derneklerin sorunları ayrıntılı olarak ele alınarak engellilerin en büyük sorunun hizmet için yer bulamamak olduğu vurgulandı.

Engellilerin eğitim ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan, Türkiye Beyazay Derneği’nin bu yıl ki Bölge Toplantısı Muğla Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Önceki gün yapılan toplantıya; Ak Parti Muğla Milletvekili ve Beyazay Derneği eski Şube Başkanı Yelda Erol Gökcan, Derneğin Genel Başkanı Necla Sümer, Genel Merkez Yöneticileri, Isparta ile birlikte 13 ilin Şube Başkanları veya yönetim kurulu üyeleri, 4 Bölge Başkanı ve 20 Şubenin Başkan ve Yöneticileri katıldı. Isparta’dan ise Şube Yöneticileri Yunus Özler ve Şeref Korkmaz’ın katıldığı toplantıya Derneğin Genel Başkanı Necla Sümer başkanlık etti.

BOYACI; “EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN
BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”
Demircioğlu Park Hotel toplantı Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı yaptı. Başkan Boyacı, konuşmasında şunları söyledi; “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duymaktayız. Toplantıda Genel Başkanımız Necla Sümer ve ekibi başta olmak üzere, 4 bölgeden oluşan ve 13 farklı ilden gelen şube başkanlarımıza hoşgeldiniz dileklerimi sunuyorum” dedi.

GÖKCAN; “BEN DE SİZİN
İÇİNİZDEN GELEN BİRİSİYİM”
Toplantıda daha sonra, protokol konuşmalarına geçildi ve bu doğrultuda kürsüye gelen Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, kendisinin Beyazay Derneği ailesinden birisi olduğunu belirterek; “Öncelikle şehrimize diğer illerden gelen herkese hoşgeldiniz diyor ve teşekkür ediyorum. Ben, Milletvekili olmadan önce Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanıydım. Milletvekili olduktan sonra bu görevi buradaki değerli arkadaşlarımıza bıraktım. Şuanda Pınar Boyacı arkadaşımız ve ekibi bu işi çok güzel götürmektedirler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

ŞUBELERLE İSTİŞARE EDİLDİ
Toplantıda ilk olarak Bölge Başkanları bölgeleri ile ilgili çalışmaları aktardılar. Ardından toplantıya katılan Genel Merkez bilgilendirme bölümüne geçildi ve bu bölümde sırasıyla; Beyazay Derneği Genel Koordinatör Kurulu, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Genel Merkez Eğitim İşleri Başkanı sorumlu oldukları konularla ilgili konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Genel Başkan Necla Sümer sunumu devraldı.

SÜMER; “SORUNLARI DİNLEYİP
ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Derneğin Genel Başkanı Necla Sümer de konuşmasında; “Bugün Muğla ilimizde 2019 yılının ilk Bölge Toplantısını yapıyoruz. Bu toplantının ikincisini de gelecek hafta yani Ramazan ayı gelmeden Elazığ ilinde yaparak bölge toplantılarımızı tamamlamış olacağız. Bu toplantımızda, Bölge Başkanlarımız ve illerdeki Şube Başkanlarımız yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verecekler. Biz de, Genel Merkez olarak bölgelerimizin ve şubelerimizin sorunları varsa onları not alacağız ve çözümü noktasında çalışmalar yapacağız. Toplantımızın, vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

EN BÜYÜK SORUN YER SIKINTISI
Toplantıda daha sonra, toplantıya katılan 13 İlin Şube Başkanı ayrı ayrı söz alarak Şubeleri ile ilgili çalışmaları ve sorunlarını anlattılar. Hemen hemen tüm Şube Başkanlarının Dernek bürosu olarak kullanmak için yer bulmakta güçlük çektikleri ve bu konuda başta belediye ve valilik nezdinde çalışmalar yaptıklarını belirttiler. Söz konusu toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

DERNEK ÜYELERİ MUĞLA’YI TANIDI
Türkiye Beyazay Derneği’nin Muğla ilinde yapılan Bölge Toplantısı, Şube Başkanı Pınar Boyacı’nın önderliğinde Yeşilyurt doğa köyü ile birlikte şehrin tarihi ve turistik mekanlarının gezilmesiyle sona erdi. Dernek Genel Başkanı ve tüm katılımcılar, Şube Başkanı Boyacı’ya bu güzel organizasyon için teşekkür ederek illerine gitmek üzere Muğla’dan ayrıldılar.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri