Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'ü makamında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, esnaf ve sanatkârları yakından ilgilendiren hazine destekli kredilere ilişkin önemli düzenlemeler kamuoyuyla paylaşıldı.
ESKKK 6.Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül'ün, kooperatifler aracılığıyla kullandırılan kredilerde üst limitlerin artırıldığını açıkladığını belirtti.
Yapılan yeni düzenlemeye göre, 29 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla yatırım kredilerinde kişi başına kullandırılabilecek üst limit 1 milyon 500 bin TL'ye yükseltildi. İşyeri edindirme, taşıt edindirme ile makine ve teçhizat kredilerinde ise üst limit 3 milyon 500 bin TL olarak güncellendi.