Facebook'un kapanma tehlikesi var!

Youtube'den sonra facebook da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya..

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube’un ardından Facebook’un da kapatılacağı iddialarıyla ilgili olarak "Sosyal paylaşım sitesi hakkında 30 adet kapatma kararı var. Bu kararlara karşı herhangi bir girişimde bulunulmamış, üst mahkemeye başvurulmamış." açıklamasında bulundu.

Cebıt’ın açılış kurdelesini kesmesinden önce gazetecilerin sorularına cevap veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Facebook’un kapatılmasıyla ilgili iddiaların hatırlatılması üzerine "Türkiye bir hukuk devleti. Yasama, yürütme ve yargı var. Yargının aldığı kararlara yürütmenin müdahalesi söz konusu olamaz. İşin arka planına bakmak gerekiyor. Arka planda 30 adet kapatma kararı var. Bu kapatma kararına mukabil sosyal paylaşım sitesi herhangi bir girişimde bulunmamış. Gelip idareyle görüşmemiş, üst mahkemeye de başvurmamış. Yabancı şirketlerde Türk şirketleriyle aynı kanunlara tabidir." dedi.

Yıldırım, Facebook’un bir üst mahkemeye başvurması halinde sorunun aşılabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri