Galatasaray 0 - Eskişehirspor 0

Galatasaray, Fatih Terim'in geri döndüğü maçta Eskişehirspor'la deplasmanda golsüz berabere kaldı. 'Aslan', Atatürk Stadı'ndan üst üste üçüncü sezon 0-0'lık skorla ayrıldı.

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldı. Sarı kırmızılılar bu sonuçla geçtiğimiz hafta Bursaspor deplasmanındaki beraberlikten sonra ikinci deplasman maçında da puan kaybetti.

Böyle bir tekerrürü düşünmek bile istemezken 4’te ev sahibi Gökhan Zan’ın ters vuruşuyla, 9’da ise konuk ekip Boffin’in hatasında Drogba-Burak ikilisi ile gole yaklaştı. Burak’ın müsait pozisyonda ayağı kaymasa bambaşka bir oyun olabilirdi. Ama olmadı... Hatta bu dakikadan sonra gol emaresine bile rastlanmadı. Fatih Terim’in dokuz maç aradan sonra sahaya indiği karşılaşmada Sarı-Kırmızılılar, ilk yarıda Es-Es ortasahasının direncine cevap veremezken, üçüncü bölgede istediği etkinliği sağlamayan Ertuğrul Sağlam’ın öğrencileri de gol için pek umut vermedi.



İkinci yarıda etkisiz Engin’in yerine derbi cezasını dolduran Sabri ve ‘mutsuz kral’ Burak’ın yerine Amrabat’ın girmesiyle Galatasaray dengeyi kurdu. Gökhan’ın 56’daki sakatlığıyla oyuncu değişikliği haklarını dolduran konuk ekipte Melo 59. dakikada ‘altı pas’ta zoru başardı. 65’te ise Necati şık volesinde yalnızca foto muhabirlerini güldürdü.

Toplam 41 faul
64’te ortaya çıkan istatistik ise oyunu özetler nitelikteydi. Ev sahibi 45 top kaybı yapmış, misafiri ise çıtayı 52’ye çıkarmıştı. Neredeyse eşit sayıda dağılan 41 faul ise çabası. 70’ten sonra oyuna az da olsa ağırlık koyan İstanbullular’da önce 71’de Drogba direğe, hemen ardından ise Sneijder, Boffin’e takıldı.

Belçikalı kaleci ve yoldaşı direk Aslan’ın Çilekleri’ne direnirken ev sahibi hücum hattında Bienvenu’ye ‘Hoş geldin’ diyordu. Eskişehir’in bu hamlesi, Galatasaray’ın ise ilk yarıda denediği 4-3-1-2 dizilişi iş yapmadı.
Velhasıl Eskişehir’de gelenek (!) bozulmadı. Hatta maç aynı sahneyle sona erdi. Geçen sezonki gibi duraklamalarda tehlikeli noktadan frikik ve yine topun başında Drogba ve sonuç yine aynı.

Sessizlik üçlemesi
Üst üste üçüncü sezonda Atatürk Stadı’nda gol sesi çıkmazken son iki sezonun şampiyonu, bu sezonun da kağıt üzerinde en iddialısı Galatasaray, Bursa’nın ardından zorlu Eskişehir deplasmanında da bir puana razı oldu, Fatih Terim ise kendi lig maratonuna bir puanla başladı.

MAÇTAN NOTLAR

Terim ve Sabri yeniden sahada
Geçen sezon takımının Mersin İdman Yurdu ile oynadığı maçın hakemi Süleyman Abay’a yönelik sözleri nedeniyle 9 maç ceza alan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dün sahalara döndü. Cezasını tamamlayan tecrübeli çalıştırıcı dün takımının başında kulübede yer aldı. Futbolculardan Sabri Sarıoğlu da dört maçlık cezasını bitirdi ve kadroya yer aldı.

Otel önünde tezahürat!
Maçtan yaklaşık üç saat önce bir grup Eskişehirspor taraftarı Galatasaray’ın kaldığı otalin önünde takımları lehinde tezahüratta bulundu. Polis bu taraftarları otel önünden uzaklaştırıldı. Maçtaysa Kırmızı-Siyahlı taraftarlar, kentlerinin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle üzerinden “Dünyanın merkezi burasıdır” yazılı büyük bir pankart açtı.

'Adaptasyon sürecinden geçiyoruz'
Maçın ardından konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bir değişimden geçtiklerini ve bunun sancılarını çektiklerini söyledi. Geçen sezon ligin en yaşlı takımlarından biri olan Eskişehirspor'un, şu an ligin en genç ekiplerinden biri olduğunu hatırlatan Sağlam, "Tarık, Erkut, Özgür, Aytaç gibi futbolcuları takıma adapte etmeye çalışıyoruz. Tabi, bu kolay bir süreç değil. Ama bu süreci en kısa sürede atlatacağımızın da emarelerini görüyorum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri