Gezici Egzoz Ölçümü ile Araç Muayenesi Kolaylaşacak

Isparta'nın ilçelerine gezici araç muayene hizmeti veren TUVTÜRK, egzoz gazı emisyonu ölçümlerini de yapmaya başlıyor.

Isparta'nın ilçelerine gezici araç muayene hizmeti veren TUVTÜRK, egzoz gazı emisyonu ölçümlerini de yapmaya başlıyor.

Isparta'nın ilçelerine gezici araç muayene hizmeti veren TUVTÜRK, egzoz gazı emisyonu ölçümlerini de yapmaya başlıyor. Araç vizesi yaptırırken egzoz gazı emisyon ölçümü için ilçelerden Isparta merkeze gelmek zorunda kalan vatandaşlar TUVTÜRK'ün gezici hizmet vermeye başlamasıyla işlerini daha kolay ve hızlı yapacak.

Isparta'da bu hizmetin verildiği merkez ve Yalvaç sabit istasyonunun yanı sıra diğer tüm ilçeleri de belirli tarihlerde ziyaret eden gezici istasyonda egzoz gazı ölçümü hizmeti almak isteyen araç kullanıcılarının, araçlarıyla birlikte sadece ruhsatlarıyla muayeneye gelmeleri yeterli olacak.

Egzoz gazı emisyon ölçümünün araç muayenesi ile bağlantılı olmasına rağmen bugüne kadar bazı ilçelerde ölçüm hizmeti veren bir nokta olmadığı için araç sahipleri ciddi anlamda mağdur oluyor ve araç muayenelerini ilçelerinde gezici istasyonlarda yaptırırken, sadece egzoz ölçüm işlemi için komşu ilçelere veya şehirlere gitmek durumunda kalıyordu. Yeni uygulamanın başlamasıyla araç sahipleri için büyük bir kolaylık sağlanmaya başlanacak.

TUVTÜRK yetkililerinden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Emniyet ve Jandarma ekiplerince müştereken yapılacak rutin denetimlerde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmadığı tespit edilen araç sahiplerine 782 TL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan araç sahiplerine ise 1.567TL idari para cezası öngörüldüğü bilgisi alındı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri