Gökçay Yolu Yenileniyor

Isparta Belediyesi Etnografya Müzesinden, Gökçay’a çıkan 1400 metre uzunluğundaki bozulan yolları yeniden ele alıyor.

Isparta Belediyesi Etnografya Müzesinden, Gökçay’a çıkan 1400 metre uzunluğundaki bozulan yolları yeniden ele alıyor.Belediye çift şeritte toplamda 2800 metrelik yolda baskılı asfalt uygulaması gerçekleştirecek.Yolun her iki şeridinde de bisiklet yolu yapılıyor.

Gökçay Kavşağından Kirazlıdere seyir terasına kesintisiz toplam 4 km’lik bisiklet yolu faaliyet geçirilmiş olacak. Yoldan sökülen kilit parke taşları ise Kirazlıdere ile Andık Deresi arasındaki dağ yoluna döşenerek, çıkan malzemeler de bu şekilde değerlendiriliyor.

Etnografya Müzesinden Gökçay arasındaki kilit parke taşı kaplı yol döşemelerinde bozulmalar yaşandığını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önce Gökçay Mesirelik alan ile Kirazlıdere arasındaki yola renkli baskılı asfalt kaplama yaptıklarını hatırlattı. Şimdi de müze ile Gökçay arasındaki yolu yenilediklerini belirten Başdeğirmen, ilk etapta bölgede yeni yapılar oluşması dolayısıyla tüm altyapıları yenilediklerini ifade ederek, çıkış güzergahının stabilize çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Çıkış yolunun asfalt aşamasına getirildiğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Asfaltı dökerken baskısını ve renklendirmelerini yapacağız. Yol yapılırken kaldırım, bordür ve orta refüjde yenilemeler yapılması gerekiyor. Begonit taşlarımızla kaldırım yürüyüş yolları yapıyoruz. Yürüyüş yolunun dışında araç yolundan geri kalan kısmı da bisiklet yolu olarak projelendirdik. Yola 1,80 metre genişliğinde bisiklet yolu ve 40 santimetre de koruma alanı oluşturuyoruz. Geriye kalan kısmı da yürüyüş yolu olarak ayarlıyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri