Grev Sonrası 2 Doktora Soruşturma!

Isparta’da Aile Hekimlerinin grevi sonrası, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2 doktora mazeret ve sebep bildirmeden mesailerine gitmedikleri için soruşturma açıldı.

İlimiz merkezinde görev yapan bazı Aile Hekimleri geçtiğimiz Çarşamba günü torba yasayı protesto etmek için grev yapma kararı aldı. Ancak bazı hekimler bu karara uymayarak mesailerine devam ettiler.

Aynı gün içerisinde ise 2 farklı Sağlık Ocağı'nın hekimi işe mazeret bildirmeden gitmedi. Konu hakkında görüşlerini aldığımız İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya: "Bazı Aile Hekimlerimiz önceki gün grev yapma kararı almış. O gün içerisinde 2 tane Aile Hekimimiz mazeret bildirmeden mesailerine gelmediler. Bunun biz tespit ettik ve tutanak tuttuk.

Bu iki arkadaşımıza Aile Hekimleri Uygulamaları Disiplin Hükümleri gereği gerekli uygulama yapılacaktır. Anında almış olduğumuz tedbir gereği hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. O gün sağlık hizmetlerine ulaşamayan vatandaşımız yok. Zaten belirttiğimiz gibi gerekli önlem ve tedbiri daha önceden almıştık. Ayrıca o 2 arkadaşımızın greve katılıp katılmadığını bilmiyoruz. Ben görevini özveriyle yapan, vatandaşlarımızı mağdur etmeyen aile hekimi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Karakaya, il merkezinde 60 tane aile hekiminin olduğunu, grev günü büyük bir çoğunluğun görevine devam ettiğini belirtti.

TEPKİLERİNİ DİLE GETİRMİŞLERDİ!
Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da bulunan bazı Aile Hekimleri de grev kararı almış ve Çarşamba günü iş bırakmışlardı. Hekimler adına açıklamada bulunan Isparta - Burdur Tabip Odası Genel Sekreteri ve Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Aysel Divarcı, şu görüşlere yer verdi: "Aile Hekimleri 7 yıl önce Aile Hekimliği uygulamasına geçildiği günden beri her yıl değişen yönetmeliklere tabu tutulmaktadır. Halbu ki bu sistemin pilot uygulaması yapılmıştır.

Buna rağmen Salık Bakanlığı kervan yolda düzülür mantığı ile her konuda olduğu gibi hedefini tam belirleyememiş, ülke gerçeklerini doğru hesaplayamamış, Aile Hekimlerini ve Aile Hekimliği uygulamasını yapboz oyununa döndürmüştür. Öyle görülüyor ki kaliteli birinci basamak hizmetinden ziyade birinci basamağın özelleştirilmesi hedeflenmiştir. Koruyucu hekimlik teşhis ve tedavi edici hekimlik dışında her hangi bir görev verilmeyeceği yasayla belirlenmiştir. Bir hekim ve bir hemşireden oluşan Aile Hekimliği personeline, eski Sağlık Ocağı zamanında ki çok sayıda sağlık personeli ile verilen hizmetlerin tamamını hatta daha fazlasını yüklemeye başlamışlardır. Değişen tek şey Hekim ve sağlık personelinde ki azalma ile merkezlerin tüm masraflarının hekimlere bırakılmıştır. Devlet birinci basamak sağlık hizmetlerinden ekonomik olarak elini çekmiştir.

Maalesef her geçen yıl ekonomik olarak yeni külfetlerin yanı sıra iş yükü olarak da sistemde ki hekim açığını Aile Hekimleri ile kapatmaya çalışmaktadır. Tüm bunların yanı sıra Aile Hekimleri maddi ve manevi açıdan bir önceki yılı arar hale gelmiştir. Dünyada hiçbir meslek grubunun her geçen gün iş yükü artarken ekonomik gelirinin azaldığı görülmemiştir. Bizde Aile Hekimlerinin durumu budur. Çıkması beklenen son torba yasada % 20'ye yakın ekonomik kayıp getirilmeye çalışılırken ayda en az 16 saat acil nöbeti tutulması zorunlu kılmaya çalışılmaktadır. Bugün tüm Türkiye'de aile hekimleri grevdedir.

Bu bur uyarıdır. Sağlık Bakanlığı bir an önce meslek örgütümüz TTB ve Çatı Derneğimiz Aile Hekimleri dernekleri fed-erasyonu ile görüşülmeli. Kaliteli hizmet için işbirliğine gitmelidir. Bizim huzursuzluğumuzun üzerinden memnuniyeti yüksek bir sağlık hizmeti bekleyemezler"

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri