Hasta ve Yaşlı Bakım Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle Çünür Mahallesi'nde düzenlenen hasta ve yaşlı bakım kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle Çünür Mahallesi'nde düzenlenen hasta ve yaşlı bakım kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

TOKİ İlköğretim Okulu'nda düzenlenen sertifika törenine Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Arseven, diğer yetkililer, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada, hasta ve yaşlılara özür durumlarına göre maddi yardım yapıldığını anlattı. Bu kişilerin evde bakımları için uzman kişilere ihtiyaç duyulduğunu belirten Oğuz, bu hizmetin ise çoğunlukla yurt dışından gelen kişiler tarafından karşılandığına dikkati çekti. Yabancıların konusunda eğitimli oldukları için tercih edildiğine değinen Oğuz, "Karşılıklı bir memnuniyet var, hastaya ve yaşlıya bakımları çok iyi, çok güzel bakıyor. Bizim ki niye bakamıyor- Çünkü yeterli eğitimi almamış. İşte bu kurs buna cevap verecek bir kurs, önemli bir başlangıç. İnşallah bu durum her tarafa yayılır" dedi.

Kursta elde edilen sertifikanın bir Üniversite diploması kadar kıymetli olduğunu vurgulayan Oğuz, kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılan kursiyerlere teşekkür etti.

Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç de, eğitimin mahalle kadınlarına büyük katkı sağladığını, ileriki günlerde çocuk gelişimi kursu açılması için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından hasta ve yaşlı bakım kursunu başarıyla tamamlayan 23 kursiyere sertifikaları verildi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri