Isparta, Milletvekili Aday Adayı Konusunda Rekora Koşuyor

Isparta, Milletvekili Aday Adayı Konusunda Rekora Koşuyor

Mecliste 4 Milletvekili ile temsil edilecek olan Isparta’da aday patlaması yaşanıyor. Seçimde başı çekecek olan üç partinin toplam aday adayı sayısı neredeyse 60’a ulaştı. 

24 Haziran 2018 seçimleri aday bereketiyle başladı. Gerek Ak Parti, gerek MHP, gerekse CHP’de aday patlaması yaşanıyor. Sürenin dar ve kısıtlı olmasına rağmen üç partide de beklentinin çok üstünde Milletvekili adaylık başvurusu yaşandı. En fazla adaylık başvurusu yapılan parti haliyle iktidar partisi Ak Parti oldu. Şuana kadar toplam 28 resmi başvurunun yapıldığı Ak Parti’de, başvurusunu Ankara’dan yapanlarda hesaba katılınca toplam sayı 35’e kadar ulaşıyor. 

AK PARTİ’DE ADAY 

ADAYLIĞI SÜRESİ UZATILDI 

24 Haziran milletvekili genel seçimlerine yönelik, parti içi seçim takviminde değişikliğe giden Ak Parti’de aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı. Daha önce 24 Nisan’da başlayıp 30 Nisan’da sona ereceği duyrulan sürenin 30 Nisan’dan itibaren 3 gün daha uzatılarak 2 Mayıs Çarşamba akşamına kadar başvuru yapılabileceği açıklandı. Uzatma kararına ise, başvuruların yoğunluğu ve son başvuru tarihinin pazar gününe denk gelmesi olarak gösterildi. Bu partide Temayül yoklamaları ise 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacaktır. 

AK PARTİ’YE 28 RESMİ BAŞVURU 

Öte yandan, Ak Parti’de bugüne kadar 28 milletvekili aday adayı başvuru yaptı. Başvuruların halen sürdüğü partide şuana kadar başvuruda bulunanların isimleri şöyle; Mustafa Serkan Demirekin, Ayşe Nur Akbay, Ahmet Ahmi Savcı, Kadir Dal, Süreyya Sadi Bilgiç, Ayşe Usta, Hacer Boyacı, Rezan Demiralay, Havva Saraç, Yakup Kütük, Hasan Bilal Taran, Ahmet Tural, Emin Korkmaz, Süleyman Aydoğdu, Ahmet Abdullah Antalyalı, Caner Topçu,Gülsüm Tunçbilek, Naci İnanıcı, Haydar Kemal Kurt, Mehmet Sağlam, Mehmet Uğur Gökgöz, Selim Mustafa Özkutlu, Tahir Alan, Yasin Türker ve Ali Önal. 

CHP’DE BAŞVURU SAYISININ 

10’U GEÇMESİ BEKLENİYOR 

Milletvekili aday bolluğu yaşayan bir diğer parti ise Cumhuriyet Halk Patisi. CHP’nin adaylık başvuru süreci dün itibariyle başlamasına rağmen, başvuru için beklenen sayı 10’un üzerinde. Ak Parti’den sonra en fazla aday başvurusun CHP’ye olması, Isparta’da seçimin son derece çekişmeli geçeceğinin bir göstergesi niteliğinde. 

CHP’DE BAŞVURULAR DÜN BAŞLADI 

Bu doğrultuda; Ana muhalefet Partisi CHP'nin Isparta Milletvekili Aday Adayları da gün yüzüne çıkıyor. CHP’de; İrfan Bakır, Zafer Sağlam, İsa Dinçtürk, İzzet Beydoğan, Vedat Şenol, Mustafa Ceyhan, Eyüp Ersoy gibi isimler ön plana çıkıyor.  

MHP’DE ADAY AYI 

SAYISI 15’İ BULACAK 

Isparta’da en çok aday adayı başvurusunun olduğu bir diğer parti de Milliyetçi Hareket Partisi. Cumhur ittifakı partilerinden Milliyetçi Hareket Partisi’nde de başvurular yüzleri güldürdü. MHP’ye yapılan aday adaylığı başvuruları resmi olarak 6 Ancak, bu partide başvuru yapan aday adayı sayısının 15’i bulması bekleniyor.

MHP’YE 6 RESMİ BAŞVURU YAPILDI 

MHP'de resmi olarak aday adaylığı başvurusu yapanların isimleri ise şöyle: Caner Erdinç, Zübeyde Turhan, Hasan Basri Sönmez, Barış Gümüş, Osman Çelik ve Nurçin Demiral. 

İYİ PARTİ’DE İŞLER ‘İYİ’ GİDİYOR 

Meral Akşener’in partisi İYİ Parti’nin Isparta’da nasıl bir yol haritası izleyeceği ise henüz net olarak belli değil. Ancak, bu parti de ciddi atılımlarla geliyor. Bu partide şuanda hali hazırda partinin Milletvekili olan Nuri Okutan’ın kardeşi Dr. Ramazan Okutan’ın Milletvekili aday adayı olduğu belirtiliyor.  Ayrıca, bilindiği gibi bu partide kurucu İl Başkanı Mustafa Şimşek de geçtiğimiz günlerde istifa ederek Milletvekili aday adayı olduğunu açıklamıştı. Ayrıca, il yönetiminden Nermin Marulcu’da istifasını vererek aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

SAADET’TE ŞUANA KADAR TEK İSİM VAR 

Saadet Partisinde ise şuana kadar tek resmi isim olarak eski İl Başkanı Cevat Gençay görülüyor. Gençay’ın dışında bu partide henüz bir isim zikredilmiyor. 

ISPARTA’DA ADAY ADAYLIĞI 

BAŞVURULARI 60’I GEÇECEK 

Isparta’da her parti Ankara’ya göndermek için 4 ismi yazacak. Ak Parti, CHP ve MHP’de toplam adaylar 60’ı geçecek gibi dururken, hangi partiden, hangi şanslı 4 isim Ankara yolunu tutacak önümüzdeki günlerde belli olacak. 

 

 

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri