Isparta Bu Yıl Kaç Öğrenciyi Konuk Edecek?

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ’nün marka üniversiteler arasında yerini aldığını belirterek bu sene 65 bin öğrenci ile Eğitim Öğretim vereceğini açıkladı. SDÜ’yü bu yıl 17 bin öğrenciyi bünyesine katıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rrektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Kanal3 ekranlarında canlı olarak yayınlanan 3. Boyut programına konuk oldu. Program yapımcısı Saadettin Ulusoy ve Ajans32 İmtiyaz Sahibi Mustafa Kahraman’ın sorularını yanıtlayan Rektör İbicioğlu, 16 Eylül’de akademik yıla başlayacak olan SDÜ’de bu yıl 65 bin öğrencinin eğitim öğretim göreceğini açıkladı.ajans32

Rektör İbicioğlu, “Üniversitemiz marka olma yolunda süreçleri tamamlıyor. 16 Eylül’de derslerimiz başlıyor. Bu yıl da yüksek bir talep yakalamış durumdayız. 15 bin 413 öğrenci kayıt yaptırmış durumda. Ek yerleştirmelerle bu sayının 17 bini geçeceğini düşünüyoruz. Böylelikle bu yıl Isparta’mızda 65 bin öğrenci eğitim öğretim görmüş olacak. Bu da Isparta’nın gerçekten bir üniversite kenti yolunda olduğunu gösteriyor” dedi.

Üniversitenin nicelik olarak da büyüdüğünü kaydeden Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Nicelik olarak da büyüyoruz. Akademik ve idari yönden, fiziksel alan olarak oldukça geliştirdik üniversitemizi. Öğrencilerimizi güzel bir kampus bekliyor. Beklediğimiz öğrenci sayısı gerçekleşti. İlk yerleştirmelerde 15 bin civarı öğrenci bekliyorduk. Ek yerleştirmelerde de 2 bin 500 öğrenci bekliyoruz. Beklentilerimizi fazlasıyla ulaşmış durumdayız” şeklinde konuştu.ajans32

2010 yılında 12 bin 600 öğrenci 2011 yılında 12 bin 860 öğrenci kaydı yapıldığını hatırlatan Rektör İbicioğlu, bu yıl ki rakamın memnun edici olduğunu söyledi. İbicioğlu, bu talebin sebepleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. İbicioğlu, SDÜ’nün tercih edilir üniversiteler arasında yer almasının sebepleriyle ilgili olarak “Üniversitemizin gerçekten akademik insan kaynakları çok güçlü. Isparta huzurlu bir kent, yaşanabilir kent, ekonomik bir kent. Öğrenci dostu bir insan yapısına sahibiz. Mezun öğrencilerimiz kolay iş bulabiliyor. Tüm bu nedenleri topladığınız zaman, SDÜ’nün tercih edilmesi ön plana çıkmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Rektör İbicioğlu, “Akademisyenler arasında da tercih edilirliğe sahip bir üniversiteyiz. Giden akademisyenler dönmek istiyor. Tanıtım faaliyetlerimizin de bu süreçte çok büyük etkisi var. Isparta’nın hava ulaşımının sağlanmış olması da bu anlamda etkili. En çok, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinden, İstanbul’dan yüksek tercih fazla. Ama her bölgeden tercih var” diye konuştu.ajans32

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri