Isparta Kent Kimliğine Kavuşacak

Isparta Belediyesi İl Sağlık Müdürlüğü arkasındaki alanın katlı otopark yapılması konusunda sona doğru yaklaşıyor.

Başkan Günaydın düzenlediği basın toplantısında söz konusu alanın hem otopark hem de şehir meydanı şeklinde düzenleneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Sağlık Müdürlüğü arkasında bulunan otopark alanında düzenlediği basın toplantısında otopark projesinde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

HERKESLE EL SIKIŞTIK
Başkan Günaydın açıklamasında “Şu anda 3 bin 500 metrekare istimlak yaptık burada. Bunları da gönüllü yaptık. Herkesle el sıkıştık, helalleşerek ve hakkını aldığını söyleyerek yapmış olduğumuz bir alışveriştir burası. Burayı en kısa zamanda tamamlayarak, yüzlerce yıl kullanılmasını arzu ediyoruz. İstimlaklerimizi bu şekilde çok ciddi yaptık. Onun için kimse hiçbir şekilde ‘benim orada hakkım kaldı’, ‘ben de oradan istikbal vaad ediyordum ama benim istikbalimi söndürdüler’ dedirtmedim. Aksine aldığım yerlerin istikbali parladı. Herkesin parasını nakit ödedik şu ana kadar” dedi.

SON NOKTAYA GELDİK
Başkan Günaydın, “Burada son noktaya geldik. Yaklaşık 2 ay önce de burada bir toplantı yapmıştık. O zamandan bu zamana kadar 8 parça daha yer aldık. Projemizde son noktaya geldik. Burası aynı zamanda bir kent meydanı olacak. Şu andan itibaren projelendirilmesine geçiyoruz. Artık projeyi çiziyoruz. Bu çok ciddi bir yatırım. Ciddi bir inşaat tekniği kullanmamız gerekiyor. Yerin altını otopark yapıyoruz, yerin üstünü de kentin ihtiyacı olan bir fonksiyona büründürebiliriz. Ama her şeyden önce kalın bir toprak tabakası bulundurarak, üzerini meydan ve yeşil alan yapacağız. Yerin altona inmemiz için yanlardaki yolları da meydan yapacağız” diye bilgi verdi.

TOPLAM İNŞAAT ALANI 18 BİN METREKARE
Otoparkın 4 bin 500 metrekare yüzey alanı olduğunu belirten Günaydın, “Buraya 4 bin 500 metrekareye yakın bir otopark yapıyoruz. 4 kat yaparsak, 4 x 4 bin 500 metrekare yapıyor. Yani yaklaşık 18 bin metrekareye yakın toplam inşaat alanı olan bir inşaat yapıyoruz buraya. Ve bu yolları sınır olarak yakalamamız için, o yolların üstünü de meydan yapabilmemiz için fore kazıklar çakılacak. 30 metreye yakın fore kazıklar çakılacak yerin altına ve fore kazıklar çakılırken de harfiyat alınacak. Fore kazığı çakarken de, istinat yapmış oluyoruz” dedi.

4 KAT TASARLANIYOR
Otoparkı en az 4 kat şeklinde tasarladıklarını kaydeden Günaydın, “Müjdeler olsun ki şu anda ilk defa Isparta’mızda katlı otoparklar yapma olayına girdik. 3 katlı, 3 bin metrekare üzerine oturan, 9 bin metrekare toplam yapı alanı bulunan çelikle inşa edilen bir otoparkımız başladı, şu anda yapılıyor. İkinci otoparkımız da burada olacak. Bunu minimum 4 kat yapmak istiyoruz. Dolayısıyla merkezin doğu kanadının bütün otopark sorununu burası çözmüş oluyor. Şehir merkezinin batı tarafında da ITKM’nin altında 1.800 araçlık otoparkımız eli kulağında. Heyecanla bütün takibimizi yapıyoruz. Bir de eğer mümkün olursa bu meydanı diğer bir meydana bir ulaşım aracı olarak görüldüğü gibi, tekrar onun altını da kullanmak üzere, özel idare binasının yan yol tarafının altını da projelendirdik ama o kesin bir proje değil. Orayı da yaptığımız zaman 1.100 metrekare de orası var. Ben olmasını arzu ediyorum. Eğer onlar da inandıkları takdirde projeyi gerçekleştiririz. Biz kamu kuruluşları karşılıklı takas da yapabiliriz. Onu da yaparsak artık şehrimizin merkezinde bu bölgede dışarıda bir tane araç görünmeyecek. İşte o zaman şehir, şehir hüviyetine bürünmüş olacak. Bir de şehrin kuzey tarafında veya belediye sarayının yıkılıp oraya da bir otopark yapılabilir. Şu anda iki tane otopark inşaata giriyor. Biri girdi, diğeri de girmek üzere. Bir de kuzeydoğu tarafında da bu genişlikte bir otopark yapılabilir” dedi.

YÜZLERCE YIL BU SORUN YAŞANMAYACAK
Başkan Günaydın, “Isparta işte o zaman şehir; sevimli kent, en iyi kent, en çok yeşili olan bir kent, şehir gürültüsünden kopmuş, nadide bir güzelliğe sahip olur ve bütün insanlarımız çocuklarıyla birlikte rahat rahat alışverişini yapar, gezer, dolaşır. Yapımına başlanmış bu iki projenin dışında olabileceğini anlattığım bu projeler gerçekleşirse eğer, yaptığımız incelemelere göre tam manasıyla araç artışını da hesaplayarak, bu otopark ve yeşil alan projeleri yüzlerce yıl yetiyor Isparta’ya. Bu otopark sorunu yüzlerce yıl çözülmüş oluyor.
Bütün Isparta halkımızın bu projeleri benimsemesi ve kendi projeleri olarak kabul etmelerini istiyorum. Bu projeler Isparta’nın projeleri. Bunu Isparta taktir etsin, heyecanla takip etsin. O açıdan Isparta halkının, 100 yılı kapsayacak bu projeye sahip çıkmalarını istiyorum. Bu projemiz Isparta’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Toplantıya MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala’da katıldı.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri