“Dumansız Hava Sahası” denetimleri kapsamında Isparta’da da 3 gün boyunca işletmelerde denetim gerçekleştirildi.
4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı başlatılan iller arası çapraz denetimler, Isparta’da da 3 gün boyunca sürdü.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, farklı illerden gelen denetim ekipleri Isparta’daki işletmeleri denetledi. Denetimlerde, kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmesi halinde gerekli idari işlemler uygulandı. Denetimlere Isparta Halk Sağlığı Hizmetleri yetkilileri ile Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi uzmanları da katıldı. İşletmelere konu hakkında bilgilendirme yapılarak tütün kullanımının zararları anlatıldı.
Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serhat Küçükcoşkun, toplum sağlığını korumak ve hava kalitesini artırmak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, “Tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını önlemeye yönelik mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Dumansız hava sahası, insanın insana saygısıdır” dedi.