Isparta'da Sahipsiz Hayvanlar İçin Ortak Çözüm Çağrısı

Kent merkezinde bazı noktalarda başıboş köpeklerin görülmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Isparta İl Özel İdaresi tarafından sahipsiz hayvanlara yönelik olarak Büyükgökçeli köyü yakınlarında inşa edilen modern Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmet verirken, kent merkezinde bazı noktalarda başıboş köpeklerin görülmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yıl içinde yaklaşık 50 dönüm arazi üzerine kurulan merkez, donanımı ve hizmet kapasitesiyle dikkat çekiyor. Edinilen bilgilere göre, merkez 7 gün 24 saat esasına göre faaliyet gösteriyor. Sokaklarda yaralı veya sahipsiz hayvanlar için özel vaka araçlarıyla müdahale edilirken, tüm tedavi ve bakım süreçleri merkez bünyesinde yürütülüyor. Tesiste veteriner hekimler ve alanında uzman personel görev yaparken, gerekli tüm cerrahi operasyonların gerçekleştirilebildiği, sahipsiz hayvanların bakım ve beslenmesi için her türlü ekipmanın hazır olduğu belirtildi.

Buna karşın, Vatan Mahallesi çevresinde başıboş köpeklerin görüldüğü ifade edildi. Özellikle Vatan Mahallesi 230. Cadde ile Yeni Karakavak Caddesi kesişiminde, Sav Spor Kompleksi çevresinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sahipsiz sokak hayvanlarına sağlıksız ve kontrolsüz koşullarda bakım yapıldığı öne sürüldü.

Vatandaşlar, kontrolsüz şekilde yapılan bu tür uygulamaların hem hayvan sağlığını tehdit ettiğini hem de çevre ve insan güvenliği açısından risk oluşturduğunu dile getirdi. Ülke genelinde sokak köpekleri kaynaklı yaşanan üzücü olaylar ve çocuk ölümlerinin ardından, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla sahipsiz köpeklerin sokaklardan alınarak barınaklarda güvenli şekilde bakılması yönünde net bir irade ortaya konduğunu hatırlatan vatandaşlar, mevcut görüntülerin bu kararlarla çeliştiğini vurguladı.

Isparta’da hizmete alınan modern hayvan barınağının amacına aykırı olduğu belirtilen durumla ilgili olarak vatandaşlar, yetkililerden kontrolsüz bakım yapan kişi ya da kişilere karşı gerekli yasal işlemlerin uygulanmasını ve denetimlerin artırılmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri