ITSO’da 2. Başdeğirmen dönemi

ITSO’da 2. Başdeğirmen dönemi

ITSO’da seçimlere rakipsiz giren mevcut Başkan Şükrü Başdeğirmen, 1. Tur seçimlerinde 17 Meslek Grubunun tamamını aldı. Böylece, ITSO’da ikinci Şükrü Başdeğirmen dönemi başlamış oldu. 

Özellikle Isparta ekonomik kamuoyunun günlerdir merakla beklediği ve tüm sanayi kesimini yakından ilgilendiren Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının birinci tur seçimleri gerçekleştirildi. Cumartesi günü yapılan seçimlerde yaklaşık 3 bin 800 üye 7’şer kişilik 17 Meslek Komitesini ve bu Meslek Komitelerinden de 46 kişilik Oda Meclisine gidecek üçer kişiyi belirledi.   

SEÇİMLER SON DERECE SAKİN 

VE RAHAT ORTAMDA GEÇTİ 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 1. Tur seçimleri Cumartesi günü Odanın bulunduğu İstanbul Caddesi üzerindeki Ekonomi Kampüsünde yapıldı. Saat 09.00’da başlayan oy kullanma işlemi için salonda uzun hazırlıklar yapıldı ve 17 Meslek Komitesi için 17 ayrı seçim sandığı konularak seçim masaları oluşturuldu. Çok sayıda resmi ve sivil polisin görev yaptığı seçimlerde tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra saat 09.00 itibariyle oy kullanmaya başlanıldı. Oy kullanma işleminin başlamasından, sonuçlanmasına kadar Ekonomi Kampüsünün içinde ve dışında büyük bir yoğunluğun olduğu gözlendi. Bilindiği gibi, 11 Mayıs 2013 tarihinde yapılan ITSO seçimlerinde odanın Mimar Sinan Caddesindeki merkezi çok dar olmasından dolayı seçimler Gölcük Yolu üzerindeki Merko Düğün Salonunda yapılmış ve adeta izdiham yaşanmıştı. Ancak, bu defa Ekonomi Kampüsü binası çok geniş olduğu için seçimler son derece geniş bir ortamda yapıldı ve izdiham söz konusu olmadı. 

BİLGİÇ, BAŞDEĞİRMEN’İ 

ZİYARET ETTİ 

Bu arada TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önceki gün saat 11.30’da Ekonomi Kampüsüne geldi. Kapıda, Başkan Şükrü Başdeğirmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Bilgiç, seçimlerin ülkemize ve Isparta’mıza hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. 

BAŞDEĞİRMEN OYUNU 5. KOMİTE 

SANDIĞINDA KULLANDI 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve seçimlere rakipsiz giren Şükrü Başdeğirmen ise, oyunu 5. Sandıkta yani kendisinin de bulunduğu İnşaat Malzemesi Satıcıları Komitesinin sandığında kullandı. 

RAKİPSİZ BAŞDEĞİRMEN 

SANDIKTAN İKİNCİ DEFA ÇIKTI 

Oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam etti. Bu süre içerisinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın aktif 3 bin 800 üyesinden yaklaşık 3 bin 500’ü oy kullandı. Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun gözetiminde gerçekleştirilen oy kullanma işlemi sonucunda sandıklar saat 17.00’de açıldı ve oy tasnif işlemine geçildi. Yaklaşık yarım saat süren oy sayım işleminin ardından sonuçlar açıklandı. Buna göre; seçimlere rakipsiz ve tek liste ile giden ve beyaz liste çıkaran mevcut Başkan Şükrü Başdeğimen, 2013 yılında yapılan seçimlerde olduğu gibi 17 Meslek Komitesinin tamamını alarak bir anlamda güven tazeledi. Sandıklardaki sayımın bitmesi ve sonucun açıklanmasının ardından Şükrü Başdeğirmen tebrikleri kabul etti.  

ITSO’DA BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Cumartesi günü gerçekleştirilen 1. Tur seçimlerinin ardından önümüzdeki günlerde 2. Tur seçimler gerçekleştirilecek ve bu seçimlerde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclisini oluşturan 46 kişi gizli oylama ile kendi arasında 11 kişilik asil, 11kişilik yedek Yönetim Kurulunu belirleyecek. Seçilen 11 kişilik asil yönetim kurulu da kendi arasında Yönetim Kurulu Başkanını seçecek. İkinci tur seçimlerde ayrıca, 7 kişilik Disiplin Kurulu ile 5 kişilik TOBB Genel Kurlu delegeleri de seçilecek. 

2. TUR SEÇİMLERİN CUMA 

GÜNÜ YAPILMASI BEKLENİYOR 

Öte yandan, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan seçimlerin ardından seçilen 46 Meclis üyesi, 13 Nisan 2018 Cuma Günü Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu Ekonomi Kampüsünde yargı nezaretinde saat 09.00 ila 17.00 saatleri arasında yapılacak olan seçimlerde 11 kişilik yönetim kurulunu odanın yeni başkanını, meclis başkanını seçecek. Meslek komite seçimleri saat 17.00’de sandıkların açılmasıyla sonuçlanacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri