Katledilen Rabia İçin Isparta Barosu'ndan Açıklama Yapıldı

Isparta’da 2 aylık hamile Rabia Yılmaz’ın katledilmesinin ardından Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu bir açıklamada bulundu.

Isparta’da 2 aylık hamile Rabia Yılmaz’ın katledilmesinin ardından Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Isparta’da aile içi şiddet mağduru olan ve uzaklaştırma kararı olmasına rağmen 2 aylık hamile Rabia Yılmaz’ın eşi Ayhan Yılmaz tarafından ateşli silahla katledilerek öldürüldüğünü büyük bir üzüntü içerisinde öğrendik.

Bu hazin olay ile bir kez daha 6284 sayılı yasanın öngördüğü tedbirlerin tek başına yetersizliğini, karardan sonra da etkin ve etkili bir şekilde mağdurun talebine ya da ihbarına bağlı kalınmaksızın emniyet birimlerince denetlenmesi ve olası bir tehlike anında müdahale edilmesi, bu süreçte kadının yalnız ve savunmasız bırakılmamasının önemi ve gerekliliği anlaşılmıştır.

Yasaların eksiksiz uygulanması için devletin aktif bir rol alarak hukuki politika ile takip prosedürlerinin geliştirilmesi ve adli mercilerin etkin rol alması gerekmekte olduğunu belirterek katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri