Kültür Merkezine Sahip Çıkacağız

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ITKM ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek; “Burasının büyük firmalara verilmesi Isparta esnafını bitirir. Herkesi buraya sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Temeli 1998 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından atılan ancak daha sonraki dönemlerde görev yapan Y. Ziya Günaydın’ın birinci dönemi ardından Hasan Balaman dönemi derken, Y. Ziya Günaydın’ın ikinci döneminde aradan geçen 16 yılda tamamlanıp bir türlü hizmete açılamayan, yılan hikayesi kelimesinin bile yetersiz kaldığı eski adıyla Çarşamba Pazarı, yeni adıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nde dördüncü Zehilname’nin yapılması siyasi partilerin sert tepkisine neden oldu.

BAŞKAN GÜNAYDIN’IN AÇIKLAMASINA TEPKİLER ARTIYOR
Bu konuda önceki gün yerel televizyona açıklamalarda bunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, daha önce 3 kez proje tadilatına uğrayan Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatında Isparta Belediyesi olarak yeni bir proje tadilatı hazırlığına girdiklerini ve Belediye’nin, dükkanları kiralayan firmanın talebi üzerine belediye dükkanlarının da yer aldığı yaklaşık 30 dükkanı birleştirme kararı aldığını açıklaması üzerine Saadet Partisi dün acilen bir basın toplantısı yaparak Başkan Günaydın’a sert tepki gösterdi.

GENÇAY; “4. ZEHİLNAME BU ŞEHRE ZULDÜR”
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, dün konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Saat 10.00’da parti binasında gerçekleştirilen toplantıya partinin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Akbulut, İl Yönetimi ve Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan da katıldı.

Başkan Gençay toplantıda yaptığı konuşmada; “Belediye Başkan sayın Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açıklamada bir türlü açılamayan ve sürüncemede bırakılan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’nde dördüncü Zehilname’nin yapıldığını açıklaması aslında bu şehre zuldür. Sayın Başkan, bu merkezde 8 AVM kurulacağını 30 dükkanın birleştirilerek AVM şekline dönüştürüleceğini bildiriyor. Bu şu demek, merkez Ispartalıların, Ispartalı esnafların hakkı olmasına rağmen buraya büyük şirket ve firmalar gelip çalıştıracak. Isparta esnafı ise kendi şehrinde rezil olacak demektir.

“BU FİLLER KARINCALARI EZER”
Çünkü, buraya büyük şirketlerin gelip ITKM’deki işyerlerini alıp işletmeye başlaması ile zaten kıt kanaat geçinen Isparta esnafı tamamen yok olacaktır. Bu şu demektir, il dışından buraya 8 fil getirildiği zaman ortalıkta karınca kalmaz. Çünkü, bu filler karıncaları ezip öldürür.

“HERKESİ TEPKİ KOYMAYA DAVET EDİYORUM”
Bu durum ve sorun siyasi bir olay değildir. Bu durum Isparta halkının geleceğini ilgilendiren bir sorundur. Onun için ben buradan başta tüm siyasi partiler olmak üzere, sivil toplum örgütleri ve Belediye Meclisini sağ duyuya davet ediyorum. Gelin hep birlikte bu duruma tepki koyalım ve şehrimizin esnaflarını büyük şirketlere yedirmeyelim. Tüm kesimler olaya tepkimizi koyarak şehrimizi böyle olumsuzluklardan kurtaralım” dedi.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri