M. Sinan Düzenlemesi Basite Alınamaz

Emniyet Müdürü Gürkan, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bu ödülünden duyduğu memnuniyeti ifade ederek trafik sorununun terörden daha kötü olduğuna dikkat çekti.

Emniyet Müdürü Gürkan, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bu ödülünden duyduğu memnuniyeti ifade ederek trafik sorununun terörden daha kötü olduğuna dikkat çekti.

Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin terör, afet ve savaşlarda ölenlerden fazla olduğunun altını çizen Gürkan, bu nedenle trafiğin önemsenmesi gereken bir olgu olduğunu söyledi. Trafikle ilgili 1 aylık çalışma sonucunda önemli veriler toplanıp, raporlaştırıldığını anlatan Gürkan, bütün problemlerin ortaya konduğu Trafik Raporu’nun İl Trafik Komisyonu’na sunulduğunu hatırlattı.

DÜZENLEME SADECE BARİYER DEĞİL

Bu arada Isparta’da ilk kez Vali başkanlığında tüm kesimlerin katılımıyla geniş katılımla bir İl Trafik Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildiğini belirten Gürkan, alınan kararların uygulamaya geçirildiğini söyledi. Ancak alınan kararların sadece bariyer düzenlemesi şeklindeki bir yaklaşımla basite alınmasından yakınan Gürkan, şöyle devam etti:

“Bariyer düzenlemesi trafikle ilgili alınan kararların sadece yüzde 10’unu temsil ediyor. Bariyer nedeniyle Mimar Sinan’da görüntü kirliliği oluştu. Bu da psikolojik rahatsızlık yarattı. En iyi formül zaman içinde kendiliğinden gelişecektir. Bu bir deneme çalışması idi. Giden Valimiz denemeye hemen başlanılması talimatını verdi. Son İl Trafik Komisyonu toplantısında da bariyerlerin konması, parkmatik sisteminin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Mimar Sinan’da bariyerleri koyarak yayaların düzensiz geçişini engelledik, ücretli otopark uygulaması otomatik olarak kalktı, trafik karmaşası bitti. Diğer konularla ilgili şikâyetler de zaman içerisinde giderilecektir. Belediye Başkanımızın açıklaması bizi memnun etti. 1 ay içinde bariyerlerin konulacağını söylüyor. O zamana kadar mevcut bariyerleri bekletip, yenileri geldiğinde kaldıracağız. Bu düzenleme modern kent kültürünün oluşumunda önemli bir davranıştır. Esnaf dışındaki tüm kesimlerden olumlu tepkiler alıyoruz.”


Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri