Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lisenin önünde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Saldırıda 10 öğrenci yaralanırken, olayın ardından kaçan 15 yaşındaki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, sabah saatlerinde Turgutlu’daki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. Av tüfeğiyle ateş açılması sonucu çok sayıda öğrenci yaralanırken, yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.
ŞÜPHELİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen kişinin 15 yaşındaki öğrenci H.O. olduğu öğrenildi. Olayın ardından bölgeden yaya olarak kaçan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.
SALDIRININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Soruşturma kapsamında saldırının nedeni de mercek altına alındı. Edinilen bilgilere göre H.O.’nun olaydan bir gün önce okulda kavga ettiği ve bazı öğrencilerle arasında husumet bulunduğu öne sürüldü.
Saldırının terör bağlantılı olmadığı, şüphelinin bazı öğrencilerle yaşadığı kişisel husumet nedeniyle hareket ettiği iddia edildi. Söz konusu husumetin ise “kız meselesi” nedeniyle yaşandığı öne sürüldü.
VELİLER OKULA AKIN ETTİ
Silah seslerinin duyulmasının ardından öğrencilerin aileleri büyük panikle okul çevresine geldi. Çok sayıda veli çocuklarının durumunu öğrenmek için okul önünde beklerken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.