Mısır’da İnsanlık İdam Ediliyor

Memur Sen üyesi bir gurup, eski özel idare binası alanında toplanarak Mısır’da 529 kişinin idam kararını protesto etti. Genç Memur Sen üyesi Abdullah Tamer Türkcan “Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararı hükümsüzdür” dedi.

Eski Özel İdare Binası alanındaki parkta toplanan Memur Sen üyeleri, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam cezasını protesto etti.

Genç Memur Sen üyesi Abdullah Tamer Türkcan burada yaptığı açıklamada “Darbeciler, yaptıklarına sessiz kalınmasının verdiği cesaretle Mısır halkına yönelik zulümlerini her geçen gün daha da artırıyor. Demokrasiye darbe suçuna, her an yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır’ın istiklal mahkemeleri, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 insanı, şiddere teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart’ta idama mahkum etti” ifadelerini kullandı.



Türkcan, “Adeviyye’de, Rabia’da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek katliam yapan Mısır’ın darbecileri, tetikçi yargıçlarını kullanarak katliama davet ediyor. 529 masumun, 529 mazlumun, 529 ihavanın idamına dair karar alıyor” dedi.

Açıklamada “Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararı hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlık, Mısır’da insanlık idam ediliyor. Susma. Ey insanlık, Mısır’da insanlık öldürülüyor. Susma. Uyan dünya. Mısır’da insanlık asılıyor” denildi.
Açıklamanın ardından gurup dualar ederek dağıldı.


Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri