Ormanlara Giriş Yasağı 1 Haziran’da Başlıyor

Isparta Valiliği, Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu Kararıyla, 1 Haziran-15 Kasım 2026 tarihleri arasında ilimizde ormanlara giriş yasaklandı. İl sınırları içindeki bazı ormanlık alanlara ise girişin serbest olduğu belirtildi.

Isparta Valiliği, Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu Kararıyla, 1 Haziran-15 Kasım 2026 tarihleri arasında ilimizde ormanlara giriş yasaklandı. İl sınırları içindeki bazı ormanlık alanlara ise girişin serbest olduğu belirtildi.

Komisyon kararına göre vatandaşlar sadece Isparta’daki Milli Parklar, Orman Parkları, Tabiat Parkları ve günübirlik kontrollü mesire alanlarında piknik ve dinlenme faaliyetlerini gerçekleştirebilecekler.

İŞTE YASAK OLMAYAN ALANLAR

Gölcük Tabiat Parkı, Aksu Başpınar Tabiat Parkı, Atabey Göleti Ormanı, Kovada Gölü Milli Parkı, Barla ÇamdağıOrmanı, Eğirdir Orman Parkı, Gönen Göleti Ormanı, Büyükkabaca Gargılı Orman Parkı, Sütçüler Yazlı Kanyon Tabiat Parkı, Sütçüler Başkoz Orman Parkı, Şarkikaraağaç Kzıdağ Mili Parkı ve Yalvaç Orman Parkına girişler serbest olacak.

Girişi serbest olmayan ormanlık alanda; ateş yakmak, piknik, kamp gibi faaliyetlerde bulunmak yasaklandı. Yasağa uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacak Yetkililer, orman yangınlarına karşı tüm vatandaşları dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri