Özmeral’i Selçuklu Eseriyle Anacaklar

Eğirdir Ansiklopedisi Yazarı Emekli Öğretmen Nuri Güngör, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret etti.

Daha sonra restorasyon çalışmaları sürdürülen Selçuklu Eseri Esma Sultan Dündar Bey Hamamı’nı gezen Yazar Nuri Güngör, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e övgü dolu sözler söyledi. Hamam restorasyonu incelemelerinde İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kâmil Göncü ve emekli öğretmen Şeref Ağartanda hazır bulundu.

Eğirdir’den yetişen ve yazdığı çeşitli eserleriyle tanınan Nuri Güngör, “Belediye Başkanı olarak Eğirdir’in geçmişine sahip çıkıp gelecek kuşaklara aktarmak için yaptığınız bu çalışma takdire şayandır. Selçuklu Eseri olan bu hamam hizmete girecek ve bizden sonraki kuşaklara aktarılmış olacak. Bizden sonraki kuşaklarda sizi bu hamamla birlikte anacaklar. Çok önemli ve kıymetli bir eseri ayağa kaldırıyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Allah çalışmalarınızda yardımcı olsun” dedi.

700 yıllık Selçuklu Eseri Esma Sultan Dündar Bey Hamamı’nın tekrar ayağa kaldırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Eğirdir aşığı Nuri Güngör, “tarih konuları çok hassas ve önemli hususlardır. O yüzden kullanılan tarihler ve kullanılan isimler belgelere dayanmalıdır” diyerek ortada bilgi kirliliğinin oluşmaması gerektiğini dile getirdi.

Nuri Güngör, “Başkan için Eğirdir’e ne yaptı derlerse, İşte bu eser gösterilecek. Başkan Özmeral, işte bu eseri ortaya çıkardı diye anılacaktır” dedi.

Nuri Güngör’ün ziyaretinden ve övgü dolu sözlerinden dolayı memnuniyetini belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Biz öncelikle saygıdeğer halkımızı düşünerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Selçuklu eseri hamamımızın restorasyonunu da geleceğimize aktarılan bir miras olarak görebiliriz.

Ecdâdımızdan bize bırakılan bu eseri biz de geleceğimize en güzel şekilde aktarmak mecburiyetindeyiz. Eğirdir’e verdiğiniz kıymet, sevgi ve katkılarınızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Eğirdir’in tarihini araştırıp, önemli eserler ortaya çıkardınız. Birlikte de çalışmalarımız olacaktır. Belediye’mizi ve restorasyonu yapılan Selçuklu eseri hamamımızı ziyaret etmeniz bizi oldukça mutlu etti” diyerek samimi ifadelerle düşüncelerini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri