Paralel Yapıya Yönelik Operasyon Davası

Paralel Yapıya Yönelik Operasyon Davası

Isparta'da bazı kişileri, yasa dışı Türk İntikam Tugayı üyesi oldukları iddiasıyla dinledikleri suçlamasıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.Duruşmada mağdur avukatı, sanıkların işledikleri suçun bireylere değil, devlete karşı olduğu iddia ederek, dosyanın HSYK'nın görevlendirdiği Ankara 2'înci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesini talep etti.


Isparta'da bazı kişileri, yasa dışı Türk İntikam Tugayı üyesi oldukları iddiasıyla dinledikleri suçlamasıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "resmi belgede sahtecilik,haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira" suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan, aralarında emniyet müdürü, komiser yardımcılarının olduğu 7 emniyet mensubu katıldı.


Duruşmada, aralarında MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İzzetin Dikmen'in de aralarında bulunduğu 4 müşteki ve avukatları katıldı.


Müşteki Dikmen, duruşmada sanıkların MHP İl Başkanı, kendisi ve partisinin 4 belediye meclis üyesini dinlediğini, bunun partisini bir itibarsızlaştırma girişimi olduğunu söyledi.


Söz konusu sanıkların bu dinlemeyi kendi başlarına değil, hiyerarşik bir biçimde gerçekleştirdiğini belirten Dikmen, Telokominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri ve dönemin İl Emniyet Müdürü'nün haberdar olduğunu, bu nedenle söz konusu görevlilerden de şikayetçi olduklarını kaydetti.


Müşteki olan Yalçın da söz konusu Türk İntikam Tugayı yönetici olduğu nedeniyle dinlenmesinin boş iddialar olduğunu söyledi. Söz konusu sanıkların kendisini çok iyi tanıdığını, böyle bir şeyin olmadığının en iyi sanıkların bildiğini kaydetti.


Söz konusu dinlemelerin dönemin il emniyet müdürünün bilgisi olmadan gerçekleşmesinin mümkün olmadığını dile getiren Yalçın, sanıklardan şikayetçi oldu.


Yalçın'ın avukatı Ülkem Baş da yasa dışı dinlemenin bireylere karşı değil devlete karşı işlenmiş olduğunu söyledi. HSYK'nın devlete karşı işlenmiş suçlar için Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesini görevlendirdiğini anımsatan Baş, bu nedene Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinin görevsiz olduğunu, dosyanın Ankara'ya gönderilmesi gerektiğini savundu.


Sanık avukatları ise Baş'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, dosyanın Isparta'da kalması gerektiğini belirtti.


Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, söz konusu dinlemenin mahkeme kararının gerektiği sürelerin dışında yapılıp yapılmadığının belirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar verdi.


Mahkeme, görevsizlik talebi ile ilgili kararını daha sonra açıklanmasına hükmetti.


- Olayın geçmişi


Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yaklaşık 7 ay süren araştırmanın ardından ocak ayında Isparta ile Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 3'ü eski polis olmak üzere 10 emniyet personeli gözaltına alınmıştı.


Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri