Rektör Çarıkçı "SDÜ Kültürü Oluşturacağız"

Kurulduğu 1992 yılından itibaren başarı merdivenlerini hızla çıkan ancak FETÖ nedeniyle bir dönem buhran yaşayan SDÜ, kabuğunu kırdı.

Kurulduğu 1992 yılından itibaren başarı merdivenlerini hızla çıkan ancak FETÖ nedeniyle bir dönem buhran yaşayan SDÜ, kabuğunu kırdı.Günümüzde yapmış olduğu bilimsel çalışmalar, ulusal ve uluslararası arenada ki etkinlikleriyle yükselişe geçen SDÜ’nün 2023 hedefi ise ‘Araştırma Üniversitesi’ olmak.

FETÖ nedeniyle bir zamanlar ‘Fetret Dönemi’ yaşayan Süleyman Demirel Üniversitesi, son yıllardaki bilimsel çalışmalarıyla Türkiye’nin EN’leri arasında ki yerine tekrar kavuştu.

Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, üniversitenin 2023 hedeflerinden kısaca bahsetti. ‘Araştırma Üniversitesi SDÜ’ MOTTO’su ile emin adımlar atan üniversite yönetimi, öğrencilerin yapacağı bütün bilimsel çalışmalara da gerekli desteği sunuyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı: ‘Ülkemizin kuruluşunun 100.yılına yakışır bir hedefimiz var. Bu hedefimizde SDÜ’yü Araştırma Üniversitesi haline getirmek. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından ‘Araştırma Üniversitesi’ olarak akredite edilmek istiyoruz. Eğitim, araştırma ve misyonlarımızla ilgili akredite olmak istiyoruz. Bu doğrultu da emin adımlarla ilerliyoruz. Herkesin bildiği üzere NİTEL ve NİCEL olarak büyüdük, olgunlaştık.

2023 yılında da belirttiğim konularda AKREDİTE olmak istiyoruz. Akredite olduğumuz takdirde eğitimin, öğrencinin ve alt yapının kalitesi bir kez daha artmış olur. Kalite güvencesini alırsak asla bozulmaz.

SDÜ Kültürü oluşturacağız. Nitel olgunluğu sağlayacağız. 2020 yılında bu konuda değerlendirme yapıldı, 2022 yılında da başvurusu yapıldı. 2023 yılında Akredite sahibi bir üniversite olacağız’ dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri