Rektörün Apart Projesi Kamu Denetimine Takıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesi içerisine 2 bin kişilik öğrenci apart projesi ihalesinde usul ve yasaya aykırı hareket edildiği iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı'na şikayette bulunan işletmecilerin talebi kısa adı OMBUDSMAN olan Kamu Denetçileri Kurumu

Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesi içerisine 2 bin kişilik öğrenci apart projesi ihalesinde usul ve yasaya aykırı hareket edildiği iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı'na şikayette bulunan işletmecilerin talebi kısa adı OMBUSMAN olan Kamu Denetçileri Kurumu tarafından da incelenecek.

HEDEF Mİ SAPTIRILIYOR?
Isparta'da yayın yapan yerel bir gazetede 01 Ağustos 2013 perşembe günü yayınlanan ve ne hikmetse ilgililerinin hiç görmediği ihale ilanında "SDÜ mülkiyetindeki taşınmazın irtifak tesisi" ihale edilecektir deniliyor. İrtifak tesisi demek bu taşınmaz üzerine akaryakıt istasyonundan otele, alışveriş merkezinden halı sahaya kadar herşeyin yapılabileceği anlamını taşıyor. SDÜ yönetiminin apartı ön plana çıkararak bu gerçeği örtmeye çalıştığı iddia edilmekte.

ANCAK İNCELEME YAPILACAK
ITSO Meclis Üyesi ve yurt işletmecisi Arif Ünal imzasıyla Cumhurbaşkanlığına şikayet dilekçesi gönderildi. İhale ilanının yeterince duyurulmadığı, ihalenin usul ve yasalara aykırı olduğu iddiasıyla yapılan şikayet sonrası kısa adı OMBUSMAN olan Kamu Denetçileri Kurumu inceleme başlatma kararı aldı. Denetçilerin önümüzdeki günlerde SDÜ'ye gelip konuyu detaylı şekilde inceleyeceği belirtiliyor.

Süleyman Demirel Üniversitesinin kampüs alanı içerisindeki taşınmaz üzerine 2 bin kişilik öğrenci apart projesi ve yaşam merkezi yapmak isteyen rektöre bir şokta Kamu Denetçileri Kurumu'ndan geldi.
Üniversitenin 1 Ağustos'ta sessiz sedasız gerçekleştirdiği iddiasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kadar şikayet edilen ihalesi Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni kurduğu ve kısa adı OMBUSMAN olan Kamu Denetçileri Kurumu tarafından da incelemeye alınıyor.
Apart ve yurt işletmecisi ITSO Meclis Üyesi Arif Ünal'ın şikayeti sonrası gerçekleştirilecek inceleme için Süleyman Demirel Üniversitesi'ne önümüzdeki günlerde denetçiler gelecek.

İRTİFAK TESİSİ İBARESİ HERŞEYİ İÇERİYOR
Isparta'da yayın yapan yerel bir gazetede 01 Ağustos 2013 perşembe günü yayınlanan ve ne hikmetse ilgililerden 'Biz görmedik' tepkisi alan ihale ilanında "SDÜ mülkiyetindeki taşınmazın irtifak tesisi" ihale edilecektir deniliyor. İrtifak tesisi demek bu taşınmaz üzerine akaryakıt istasyonundan otele, alışveriş merkezinden halı sahaya kadar herşeyin yapılabileceği anlamını taşıyor. SDÜ yönetiminin apartı ön plana çıkararak bu gerçeği örtmeye çalıştığı da iddia edilmekte.

EVRAK BELEDİYE ENCÜMENİNE GELMİŞ
Yurt ve apartçılar ile bazı meslek örütleri ve esnafların büyük tepkisine neden olan SDÜ'deki apart ihalesi uzun süre Isparta'nın gündeminden düşmeyeceğe benziyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vize verilen işle ilgili üniversite yönetiminin belediyeye başvuru yaptığı öğrenildi. Konunun mutlak suretle belediye encümeninden geçmesi gerektiği belirtilirken üniversitenin ne gerekçeyle encümenden imza istediği henüz öğrenilemedi.

MADDE 17'YE GÖRE İKİ KEZ İLAN EDİLMELİYDİ
Yurt işletmecisi Arif Ünal, ihale mevzuatına göre ihale konusu olan işlerin aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilerine duyurulması gerektiğini belirtti. Ünal, madde 17'nin a bendinde günlük gazete çıkan yerlerde ihalelerin en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulması gerektiğinin kanunen belirtildiğine dikkat çekti. Ünal, "Dolayısıyla bu ihale ilanının 2 kez yayınlanması gerekiyordu. Usule uygun hareket edilmediği için kanunen ihalenin iptali gerekiyor. Madde 20'de ise 17 ve 18'nci maddelerde hükümlere uygun olmayan ilanların geçersiz olacağı belirtiliyor. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamayacağı maddesi var" dedi.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri