"Sağlıkta Şiddet Artık Son Bulsun"

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayrettin Çiçen Isparta Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Doğan Ak'ın hasta yakını tarafından darp edilmesine tepki gösterdi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayrettin Çiçen Isparta Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Doğan Ak'ın hasta yakını tarafından darp edilmesine tepki gösterdi.

Başkan Çiçen, saldırıya maruz kalan Dr. Doğan Ak’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletirken, sağlıkta şiddete dur demek için kalıcı ve caydırıcı önlemlerin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlıkta şiddetin son bulması adına caydırıcı ve kalıcı adımların atılması gerektiğini belirten Çiçen, "Sağlıkta yaşanan şiddet olayları artık tahammül sınırını aşmıştır.
Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayanlar her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanlarıdır.

İnsanlıktan nasibini almamış, milletin sağlık hakkını engelleyen ve bir sağlık çalışanını darp etme gibi çirkin bir davranışta bulunanları kınıyoruz.

Bu şiddet olayı ne yazık ki hastanemizde yaşanan ilk olayda değildir.

Daha öncede şiddet olayları meydana gelmiştir. Fakat yaşanan bu olaylara karşı yöneticilerin önlem almaması, çalışanların can güvenliği için yeteri kadar tedbirli davranılmaması bu konunu ihmal edilmesi nedeniyle, şiddet artarak devam etmektedir. Buradan bir kez daha yetkililerin dikkatini çekmek istiyor ve sağlık çalışanlara şiddete karşı önlem alın, çalışanlar rahat ve huzurlu bir şekilde hizmet üretsinler diyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak şiddete maruz kalan arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, şiddeti uygulayanları kınıyor ve artık şiddet son bulsun diyoruz" ifadelerinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri