Sav’daki Kötü Kokuya Çözüm Bulundu

Sav Belediyesi, Isparta atık suyu ile Deri OSB atığını kapalı devreden götürecek proje hazırladı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yüzde 50 hibe desteği sözü aldı.

Proje maliyetinin geri kalan yüzde 50'si için Isparta Belediyesi'nin borçlanma yapması gerekiyor.

Şehrin Antalya giriş ve çıkışındaki atık su kokusu Isparta'nın en önemli sorunu. Isparta Belediyesi'ne ait atık su tesisi ile Deri OSB'den çıkan atıkların açıktan akması nedeniyle oluşturduğu bu pis kokunun giderilmesi için çözüm bulundu ancak siyaset yine ağır bastı.

Basın Kulübü'ne konuk olan Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin, kötü kokunun giderilmesi için proje hazırladıklarını ancak Isparta Belediyesi'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini söyledi. Isparta'nın en önemli sorununun atık su olduğunun altını çizen Şahin, "2009'dan bu yana mücadele veriyoruz. Isparta Belediyesi'nin atık su tesisinin kapasitesi artırılmalı, yeni yatırımlar yapılmalı. Zira burada arıtma yok gibi.
Arıtmanın sadece adı var. Yeterli olmadığını düşünüyoruz. Buradan çıkan sular Karacaören Göleti'ne dökülüyor. Sav Belediyesi olarak proje hazırladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştük. Atık su tesisinin ve Deri OSB'nin atığının 7 kilometre kapalı devre sistemden götürülmesi için proje hazırladık. Maliyeti 3 milyon TL idi o zaman. Bakanlıktan yüzde 50 oranında hibe destek sözü aldık. Belediye Başkanımız ile görüştük. Sayın Milletvekilimiz Recep Özel bey de vardı. Belediye bizden bu projeyi aldı.

Maliyet hesabı yapıldı 5 milyon TL'ye çıktı. İller Bankası'na sunuldu onaylandı. Proje maliyetinin yüzde 50'sini Isparta Belediyesi'nin borçlanması gerekiyor. Çünkü bu Isparta'nın oluştuğu bir atık.

Ancak sayın başkan 'beni tongaya düşürecekler' diye borçlanmaya yanaşmıyor. Bizim öyle bir niyetimiz yok. Amacımız bu kötü kokuyu ortadan kaldırmak. Önümüzde seçim var. Göreve talip olan belediye başkanlarının en önemli projesi bu olmalı. Ya da sayın başkan görev süresinin son 5 ayında inşallah bu projeye başlar" diye konuştu.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri