SDÜ,11 Dünya Sıralamasının 6'sında Yer Aldı

Süleyman Demirel Üniversitesi, ''Tüm Üniversiteler Genel Memnuniyet Sıralaması''nda 199 üniversite içerisinde 29ˈuncu, 126 Devlet Üniversiteleri'' arasında 14.'üncü sırada yer aldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi, ''Tüm Üniversiteler Genel Memnuniyet Sıralaması''nda 199 üniversite içerisinde 29ˈuncu, 126 Devlet Üniversiteleri'' arasında 14.'üncü sırada yer aldı.

Vizyonu ''evrensel ölçekte bilgi, teknoloji ve hizmet üretmek, ilham ve yön vermek '' olan SDÜ ''Tüm Üniversiteler Genel Memnuniyet Sıralaması ''nda 199 üniversite içerisinde 29ˈuncu sırada yer aldı.''126 Devlet Üniversiteleri'' açısından ise konumu 14'üncülük oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden yapılan açıklamada" SDÜ, 2021 yılında '11 Dünya Sıralaması'nda en az 6'sında yer alarak 203 üniversite arasında Türkiye 35ˈincisi olmuştur.

Öğrenci Merkezli Üniversite

Bilgiye erişim ve yayın açısından Avrupa'nın en yüksek kapasiteli; 7/24 açık kütüphanesi, 18 spor tesisi, 34 takımı, 108 öğrenci topluluğu ve 65 laboratuvarı ile öğrenci merkezli bir yükseköğretim kurumu olan SDÜ, ''toplumla etkileşim içinde, insanı önceleyerek, uluslararası standartlarda eğitim vermeyi, araştırma yapmayı, hizmet sunmayı ve çözümler üretmeyi görev edinmeye devam etmektedir.''

Köklü Çınarın Gurur Listesi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) 2022 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) Sonuçları yayımlandı.

199 yükseköğretim kurumu içerisinde SDÜ'nün konumu şöyle şekillendi:

''-Tüm Üniversiteler Genel Sıralaması: 29

-Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Araştırması: 46

-Yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğu: 22

-Akademik Destek ve İlgi: 49

-Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması: 32-Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği: 38

-Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği: 37"

İlham Veren Üniversite

Adil olmayı, şeffaflığı, hesap verebilirliği, katılımcı olmayı, disiplinler arası bilimsel yaklaşımı, mükemmelliği, üretkenliği, yenilikçiliği, yaratıcı düşünmeyi, akademik özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğünü, etik kurallara uygunluğu, kaliteyi, öğrenci odaklılığı, toplumsal, çevresel ve estetik duyarlılığı, geleceğe ışık tutmayı ve iş tatminini geliştirmeyi'' temel değer ilkeleri olarak benimseyen Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kapsayıcılığa, öncelikli alanlara katkı sağlamaya, yaygın etki yaratmaya ve ilham vermeye devam ediyor." Denildi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri