SDÜ’nün Ses Emici Projesine Ödül

Dünya genelinde ilk kez mekanik nanolif eğirme yöntemi ile geliştirilmiş ses emici prototip yüzey, otomotiv endüstrisinin kullanımına sunulacak.


Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde uzman Çağlar Sivri’nin 'Mekanik Nanolif Eğirme Yöntemiyle Üstün Ses Emici Dokusuz Yüzey Geliştirilmesi' isimli doktora çalışması, Brüksel’de bulunan European Disposables and Nonwovens Association(EDANA) tarafından verilen ödüle layık görüldü.
Doç. Dr. Mehmet Dayık danışmanlığında projesini hazırlayan Çağlar Sivri, 'Uluslararası Edana Nonwovens Research Academy' ödülünü kazandı.

Çevre dostu çalışma sonuçlandığında, dünya genelinde ilk kez mekanik nanolif eğirme yöntemi ile geliştirilmiş ses emici prototip yüzey, otomotiv endüstrisinin kullanımına sunulacak. Proje, Otomotiv sektörüne yönelik gürültü problemini azaltmak amacıyla mekanik nanolif eğirme prensibiyle yüzeyi kaplanmış ve daha iyi ses emici özellikte dokusuz yüzey eldesi hedefliyor. Mekanik prensibe dayalı nanolif eğirme yönteminin avantajları arasında klasik nanolif üretim süreçlerine göre daha hızlı olması, geniş sayıda polimerle çalışabilme olanağı (organik ve inorganik polimerler ile metaller ve iletken polimerler), daha düşük çapta nanolif üretimi de yer alıyor.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri