Şehir Yeniden Dizayn Edilmeli

AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, şehir merkezinin belirli bir alanda sıkışıp kaldığını, belediyenin ise bunu görmezden geldiğini söyledi. Uzaktaş, şehir merkezinin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini, bunun da kafaya göre değil profesy

Uzaktaş, şehir merkezindeki ticari alanların profesyonelce yayılmasının, şehirdeki AVM tepkisini azaltacağına, küçük esnafın yaşamasına şans tanıyacağına da değindi. Uzaktaş, belediyeciliğin hatır gönül işleriyle de yönetilemeyecek kadar ciddi bir iş olduğunu ifade ederek, “Şehrin merkezi köhneleşirken ovayı imara açmak, şehrin merkezini kaderine terk etmektir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında şehrin merkezinin yeniden dizayn edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Isparta’da küçük esnafın yaşaması için genel şikayetin büyük alışveriş merkezleri kapatmak yönünde olduğunu kaydeden Uzaktaş, ancak bunun bir çözüm olmadığına değindi. Uzaktaş, “Isparta’daki AVM’leri kapatalım ancak Antalya’dakileri kapatamıyoruz. Isparta’daki kapanınca hemşerilerimiz Antalya’ya alışveriş yapmaya gidiyor. Buda bir tedbir değil” dedi.

BELEDİYE İLGİLENMİYOR, ESNAF KADERİNE TERK EDİLİYOR
Isparta şehir merkezinin 113 Cadde ile Kaymakkapı Meydanı’na sıkıştırıldığını aktaran Uzaktaş, belediyenin hiç ilgilenmediği, esnafın kaderine terk edildiği bir yapı ile karşı karşıya kalındığını söyledi. Uzaktaş, “Bu yapının ayakta kalması mümkün mü? Veya bu tarz yapıları ayakta tutan iller bu işi nasıl yapmış? Bizim örneğimiz bugünkü yapı değil. Biz bununla ilgili kendimiz bir icat yapacakta değiliz. Bunu başaran bir çok ilimiz var. Burada yapılan düzenlemeleri sadece bizim yapacağımız, onların başardığı ama Isparta’da uygulanan olacak. Bu da yeterli mi? Maalesef bu da yeterli değil şeklinde konuştu.

ÇOK KATLI OTOPARKLA SORUN ÇÖZÜLMEZ
‘Şehrimizde ticari alanlarımız maalesef planlı olarak büyümüyor’ diyen Uzaktaş, otopark sorununa da değindi. Çarşı merkezi genişlemeyince otopark probleminin kendini gösterdiğini ifade eden Uzaktaş, “Çarşı merkezi genişlemeyen bir yerin otopark problemini çok katlı otopark ile çözemezsiniz. Bu şu an için sadece bir pansuman niteliğinde olur. Ama şu anda çarşı merkezindeki ticari alanları etrafa yayarsak uzun vadede en pratik çözümü getirmiş oluruz. Bu aynı zamanda esnaf arkadaşlarımızı, halkımızı AVM kültüründen kurtaracak en güzel projedir” dedi.

ŞEHİR MERKEZİ KÖHNELEŞİYOR, OVA İMARA AÇILIYOR
Seçim çalışmalarının başından itibaren, ‘Şehrin merkezi köhneleşirken ovayı imara açmak şehrin merkezini kaderine terk etmektir’ diyen Belediye Başkan Adayı Uzaktaş, “Şehrin merkezi kaderine terk edilirse, rastgele, hatır gönül ilişkileri ile yapılaşmalar oluşursa, belirli bir süre sonra artık bu şehirde çocuklarımızı da tutamaz oluruz” dedi. Uzaktaş, şehrin bir bütün olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti. Uzaktaş, “Davraz Mahallesi’nden Gülistan Mahallesi’ne Halıkent’ten, Modernevlere kadar şehri yeni bir imar planı ile revize etmemiz gerekiyor” diyerek şehrin bir bütün halinde yeniden dizayn edilmesinin gerekliliğinden bahsetti.

HATIR GÖNÜL İŞİ İLE BELEDİYE YÖNETİLMEZ
Şehrin merkezinin yeniden dizayn edilirken profesyonelliğin ön planda tutulmasının şart olduğunu belirten Uzaktaş, “Benim müteahhidim, benim arkadaşım, benim dostum kültürü ile değil, yolları kapatırken de benim arkadaşımın hatırı için belediyenin yolunu kapatıp arsa yapmamak lazım. Çünkü belediyecilik ciddi iştir. Hatırla gönülle, selamla yönetilecek yer değil. Onun için bizim esnafımızın yaşaması için yapılması gereken belli. Şehrimizi yeniden imar etmek, çarşının merkezini yeniden dizayn etmektir” dedi.

ELİNİZE KALEM KAĞIT ALIP ÇİZEMEZSİNİZ
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adaşı Nuri Uzaktaş, şehir merkezinin yeniden dizaynının kafaya göre yapılmaması gerektiğini de ifade ettiği konuşmasını şu şekilde sürdürdü. “Şehri dizayn ederken elinize kalem kağıt alıp da, kafanıza göre, o günkü durumunuza göre şekillenecek bir çalışma söz konusu olamaz. Bu uzmanlık gerektiren bir iştir. Bununla ilgili uzmanlarla bir araya gelip, toplumun da fikirlerini alarak kamuoyu araştırmalarını yaparak, çarşı merkezinin konseptini yeniden dizayn edersek esnafımızın yaşama şansı, esnafımızın ayakta kalma şansı devam eder. Yoksa AVM’lerin açılmasını engellemek, şehrin uzağına göndermek çözüm değil.”

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri