Simide Bu Zammı Kim Yaptı?

Isparta’daki bazı simitçilerin zam olmamasına rağmen simidi 4 liradan satması büyük tepkilere neden oldu.

Isparta’daki bazı simitçilerin zam olmamasına rağmen simidi 4 liradan satması büyük tepkilere neden oldu.

Bu durum karşısında yetkililer simide zam yapılmadığını belirtirken, bir simitçi fırınının ise simide zam yapıldığı konusundaki söylemleri üzerine simide kim ne zaman zam yaptı? Sorusu gündeme geldi.

ITSO ve Isparta Esnaf Odaları Birliğinin simit fiyatı konusunda yeni bir tarife vermemesine rağmen bazı simitçilerin simidi 3 lira yerine 4 liradan satma girişiminde bulunmaları haksız kazanç yorumlarına da neden oldu.

Bu konuda başta Isparta Esnaf Odaları Birliği ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Ticaret İl Müdürlüğünü, Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü göreve davet eden vatandaşlar, “Memlekette resmi olarak simide zam yapılmamasına rağmen bazı simitçilerin kulaktan duyma söylemlerle kendi kafalarına göre simidi 4 liradan satmalarına anlam veremiyoruz.

Bu durumun araştırılmasını ve haksız kazanç sağlayanlar hakkında yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz” şeklinde görüş belirttiler.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri