SYDV’den Açıklama; Yardım Ediliyor

Yerel basında da haberlere konu olan ve 15 TL’lik ilacı alamadığı ve ölümü beklediği iddia edilen Erkan Aliş ile ilgili SYDV’den açıklama geldi. Açıklamada, Aliş’in SYDV’de yardım dosyası bulunduğu ve ilaçlarını ücretsiz aldığı ifade edildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yapılan açıklamada “05.04.2014 tarihinde, yerel basında haber olan Erkan ALİŞ hakkında aşağıda belirtilen açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızda genel yardım dosyası olup, 2 ayda bir periyodik olarak 175.-TL nakdi yardım, günde 2 öğün yetecek kadar yemek ve ekmek yardımı yapılır.

Aksine sağlık giderleri Genel Sağlık Sigortası kapsamında Devlet tarafından karşılanır. Kullanıldığı ilaç raporlu olup ilacını alırken ücret ödememektedir. Kullandığı ilaçların da elinde mevcut olduğu tespit edilmiştir.

Şahıs ayrıca söylendiği gibi yatalak durumda değildir. Kalp ve tansiyon rahatsızlığından dolayı 2022 Engelli Aylığına müracaat etmesi amacıyla Hastaneye rapor alması için yönlendirilmiştir.

İlgiliye yapılan periyodik ayni ve nakdi yardımların dışında zaman zaman da Vakfımızca ayrıca nakdi yardım yapılmaktadır” denildi. 

O HABER İÇİN TIKLAYIN  

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri