TGB Redhack'i Hatırlattı

Redhack’in YÖK’ü hacklemesinin ardından bazı üniversitelerin yolsuzluk belgelerinin ortaya çıkmasının ardından TGB Isparta İl Başkanı Ali Ufuk Özalp yaptığı açıklamada SDÜ yönetimini uyardı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Isparta İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, “ODTÜ’de yaşanan protesto olaylarından sonra üniversiteler açıklama yapmaya başladı. Hükümetin bilinen üniversitelerinden sonra fırsat bulan, ismi-cismi bilinmeyen diğer yandaş üniversitelerde konuştu. Amaçları fırsat bulmuşken çamur atıp, iz bırakmaktı fakat kendi çamurlarını görmezden geldiler ve Redhack YÖK’ü ikinci kez hacklemesi ile yolsuzluk belgeleri ortaya döküldü. ODTÜ’yü eleştiren rektörler arasında yolsuzluk yapanlarda var. Hepsi bir bir açığa çıkıyor ve çıkacak” dedi.

Özalp, açıklamasında “Yeni YÖK taslağına karşı, üniversitelerde piyasacılığa, baskıya, gericiliğe ve yolsuzluklara karşı ayağa kalktığımız bir dönemin başındayız. Üniversiteler birlik oluyor, öğrenci akademisyen birleşiyor, cephe güçleniyor. YÖK Taslağını geçirmek için ikinci dönem daha saldırgan bir tutum sergileyecek olan AKP hükümetine, YÖK’e ve cemaat-piyasa sisteminin diğer aktörlerine neler yapabileceğimizi hatırlatıyoruz ve AKP’nin biat sisteminin birer parçası olanlar ile yolsuzluk yapan rektörleri öncelikle istifaya davet ediyoruz. İstanbul TGB üyelerinin, İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet hakkında suç duyurusunda bulunması bir başlangıçtır; belgeler açığa çıktıkça bizde hırsızlar hakkında suç duyurularında bulunacağız. Ankara’da Türkiye Gençlik Birliği’nin ve birçok Demokratik Kitle Örgütünün, çeşitli üniversitelerin öğretim elemanları derneklerinin, akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı ve çağrı yaptığı yürüyüş gerçekleşti. Bu birliktelik AKP hükümetinin; faşist, piyasacı, cemaatçı, eğitim sistemi ve Yeni YÖK taslağına karşı genişleyen öğrenci ve akademisyen cephesinin somut ve sağlam bir başka göstergesidir. Yeni YÖK taslağına karşı, ticarethaneye dönüşen medreselere karşı, hırsız ve rüşvetçi rektörlere karşı, bilimin tasfiye edilip faşizmin yerleştiği üniversitelere karşı mücadelemiz daha da sertleşecektir” dedi.

Özalp, SDÜ yönetimini de hükümetten yana değil, öğrenciden yana tavır almaya davet etti.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri