Trende Top Vekillerde

Trende Top Vekillerde

Isparta - İzmir arasında yeniden başlaması planlanan Göller Bölgesi Ekspresi seferlerinin başlaması için Isparta’nın yolcu potansiyeli olmasına rağmen yolcu kapasitesi kriteri getirilmesi sorununda gözler Ak Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gözgöz’e çevrildi.

Isparta İl Koordinasyon Kurulu’nun geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen 2019 yılı ilk Toplantısında Devlet Demir Yolları (TCDD) 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Erçetin, müdürlüğünün Isparta için yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Ancak, Erçetin’in Göller Ekspresi seferleri konusunda yaptığı açıklamalar Isparta’da adeta şok etkisi yarattı.

TREN SEFERLERİNİN YENİDEN BAŞLAMASI
İÇİN ISPARTA’NIN BASTIRMASI GEREKİYOR!
Söz konusu toplantıda 2008 yılında yani 11 yıl önce seferleri durdurulan ve Isparta halkının da merakla beklediği Göller Ekspresi Tren seferleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Erçetin, açıklamasında, Demiryollarının, Altyapı ve Taşımacılık A.Ş. olarak ikiye bölündüğünü, kendisin altyapıdan sorumlu olduğunu belirterek; “Devlet Demiryolları 2017'de ikiye ayrıldı. Birincisi yolcu, yük taşımayı yapan Taşımacılık A.Ş., altyapı hizmetlerini yapan bizler TCDD olarak vasıflandırıldık. Demiryolları 2 genel müdürlük adı altında faaliyet gösteriyor.

SEFERLERİN YENİDEN BAŞLAMA KARARINI
TCDD TAŞIMACILIK A.Ş VERECEK
Biz bölge müdürlüğü olarak onları temsilen buradayız. Onlarla yaptığımız görüşmelerde şu durumu göz önünde bulundurduklarını söylediler; eğer müşteri odaklı ise biz buraya bakarız. Taşımacılık A.Ş.'nin fikri böyle; yani diyor ki yolcu potansiyeli varsa ben buraya tren koyarım. Ama maliyetleri karşılamıyorsa, bir istasyona bir kişi gelmeyecekse bu treni koymaktan imtina ederim gibi düşünülüyor. O zaman sivil toplum örgütleri ve basına şu düşüyor; bu potansiyelin olup olmadığını donelerle doldurmamız, bizim de yardımcı olmamız gerekiyor. Biz yardımcı oluruz ve bilgileri genel müdürlüğümüze iletiriz. Bu konuda karar verici yer Taşımacılık A.Ş.'dir. Onlar adına karar veremiyoruz. Bu konuda anket yapılabilir, doneler oluşturulur. Taşımacılık A.Ş.'nin yolcu potansiyeli olmadığı noktasında çekinceleri var. Tren yolu var, ama tren seferi Taşımacılık A.Ş.'nin işi. Bu iş bizim uhdemizde olan bir konu değil” dedi.

SORUN, MİLLETVEKİLLERİNİN TAŞIMACILIK A.Ş.
GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞMESİ İLE ÇÖZÜLECEK
Yetkililerin açıklamalarına bakıldığında, sorunun siyasi yönden çözüleceği ortaya çıkıyor. Dolayısıyla, başta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere Ak Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün Isparta - İzmir arasında yeniden başlaması planlanan Göller Bölgesi Ekspresi seferlerinin başlaması için Isparta’nın yolcu potansiyeli olmasına rağmen yolcu kapasitesi kriteri getirilmesi sorununu çözmek için bu konuda tek yetkili olan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ile görüşüp sorunu çözüme kavuşturması bekleniyor.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri