Türkiye Boykotu Başladı: Elmanın Üstünü Çizdiler

Hindistan'a Türkiye'den ithal edilen elmalar, Türkiye'nin Pakistan'a verdiği destek nedeniyle boykot edildi.

Son günlerde Hindistan'da Türkiye karşıtı bir boykot hareketi dikkat çekiyor. Bu durumun temelinde, Türkiye'nin Hindistan-Pakistan geriliminde Pakistan'a yakın duruşu ve özellikle Keşmir meselesindeki tutumu yatıyor.

Sosyal medyada #TurkeyBoycott etiketiyle başlayan çağrılar, turizm sektörünü ve Türkiye'den yapılan elma ithalatını hedef alıyor.

Pune'deki bazı satıcıların Türk ürünlerini satmayı bıraktığı belirtiliyor. Satıcılar, vatandaşların Türk elması almadığını, birçok ülkeden elma geldiğini ve onların tercih edildiğini ifade ediyor. Türkiye'den elma ithalatının yaklaşık 3 ay sürdüğü ve bu durumun pazarcıları büyük bir finansal krizin içine sokabileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri