Üyelerinin Ufkunu Açacak Proje

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Avrupa Birliği fonlarından 171 bin 18 Avro destek aldığı 'Odanın Ufkunu Aç, Üyenin Ufkunu Aç' adlı çalışması, proje ortağı Isparta Ticaret Borsası'nda tanıtıldı.

Ticaret Borsası toplantı salonundaki tanıtım törenine ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman ve proje ortaklarından Alanya Muhasebeciler Odası'nın Genel Sekreteri Ercan Çatal katıldı. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve yöneticilerin de hazır bulunduğu toplantıda projenin amaçları ve hedefleri anlatıldı.

ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman, güzel bir projenin içerisinden olmaktan mutlu olduklarını belirterek “Böyle güzel bir projenin içerinde olmak çok güzel bir şey. Çok kapsamlı bir projeyle imza atıyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Böyle projeler oluşturmaya da devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alanya Muhasebeciler Odası Genel Sekreteri Ercan Çatal Ercan Çatal da “4 yılda 8 yarı projeye imza attık. Ülkemize 3 milyon £ girdi sağladık. Biz bu projeyi AB’de bulunan bütün odalara çağrı yapmak amacıyla oluşturduk. Şimdi de bu projeyi sunduk ve yürütüyoruz. Projemizin 5’nci ayındayız. Ortağımız olan Limburg Ticaret ve Sanayi Odası’yla iş birliği içerinde güzel bir proje ortaya koyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen sunumda projeyle ilgili şu bilgilendirme yapıldı:

Projenin genel amacı
Türkiye’deki odalar ve Ticaret Borsaları ile AB arasında karşılıklı anlayışı güçlendirecek, iş uygulamalarıyla ilgili bilgi ve uzmanlığın karşılıklı değiş yokuşunu sağlamaktır. Türkiye’nin gelecekteki üyeliğine yönelik fırsat ve zorluklar hakkında her iki tarafın da farkındalığını artırmaktır. Dolayısıyla Avrupa ve Türk iş topluluklarının entegrasyonunu ve ticaretle alakalı müktesebatın Türkiye’de etkin bir şekilde uygulamaya koyulmasını kolaylaştıracak uzun vadeli ortaklıkların kurulmasına destek olmaktır.

Projenin özel amaçları
Ticaretle ilgili müktesebatın benimsenmesi ile paralel olarak Türk Ticaret Kanunun getirdiği en son mevzuat değişikliklerini tanıtan, şirketlerin internetteki görünürlüğünü artıran, kümeleştirmeyi destekleyen, Türkiye ile Avrupa devletleri arasında çevrimiçi eşleşmeyi mümkün kılan, yeni ticaret ve yalıtım fırsatlarına katkıda bulunan ve dolayısıyla KOBİ gelişimini destekleyen ALTSO Ticaret Portalını kurmaktır. ALTSO Ticaret Portalı’nın içeriğini geliştirmek için Avrupa’daki şirketlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktır.

Projede yer alan paydaşların üyelerine vermekte olduğu hizmet kapasitesini artırmaktır. Bu sistem üzerinde etkin bir uluslar arası ağ kurabilmek adına tarafların birbirlerinin bilgilerinden faydalanmasına, proje taraflarının ve onların üye şirketlerinin uluslar arası hale gelmesini desteklemektir. Bu çalışmalar ile Türkiye ve AB’de iş dünyasının entegrasyonuna katkıda bulunmaktır.

Yapılan projenin üyelere sunduğu hizmetler
Yeni Türk Ticaret Kanununun gerekliliklerini sağlamaları için hukuki ve teknik danışmanlık veriyor. Yeni kanun gerektirdiği Web sitesi kuruluşlarını sağlamaları içinde proje kapsamında kuracağımız Ticaret Portalı ile teknik destek sağlıyoruz.

Kurulacak olan Ticaret Portalında 380 üyemiz kanunun getirdiği özelliklerde web sayfasını kurabilecek aynı zamanda bu web sayfası ile uluslar arası e–ticaret yapabilmeleri için alt yapı oluşturmaktır. Bu portala ortağımız olan Limburg Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile Hollanda, Belçika ve Almanya’dan 90 şirketin de girişleri yapılarak uluslar arası ortaklıklar içi zemin hazırlanmanın yolunu açıyor. Yeni TTK ve e–ticaret ile ilgili 20 kısa bilgilendirme videosu hazırlanarak proje web sayfamızda ve Alanya Web TV’de üyelerimizin bilgisine sunmaktır."

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri