Üzüntülü Gün...

Tuna Ünal Yazdı: Üzüntülü Gün...

Isparta Valisi Memduh Oğuz’u, Türkiye’nin en tecrübeli ve yaş itibariyle en büyük Valililerinden bir tanesi olarak tanıyordum.

Babacan tavırları ile herkesin gönlünde taht kurmuş bir devlet büyüğünün, Trafik Haftası etkinliklerinde Başta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve sunucu polis memurunu azarlaması kendisine yakışmadı.

Sunucu Polis Memurunun yanlış bir telaffuzundan ötürü, yüzlerce kişinin önünde bir Vali tarafından azarlanması rencide edici bir durumdur.

Yeri geliyor koskoca Başbakan ve Bakanlar bile telaffuz sırasında hata yaparken, bir polis memurun başkaları tarafından hazırlanan programı okumasında ki yanlışlık suç mu?

SAYIN VALİM; o polis memurunun ve diğer polis arkadaşların belki tören alanında çocukları yada akrabaları vardı. Onların düştüğünü durumu düşündünüz mü?

SAYIN VALİM; Siz gibi halkçı ve devletçi bir Vali’nin, böyle bir alanda polisleri azarlayıp biranda töreni terk edip gitmeniz, herkes tarafından yadırgandı.

Benim size akıl vermem haddime değil ama bu tavrınızı siz gibi değerli birine yakıştıramadım.

Orada ki polis memurlarının çoğu, sizin çocuğunuz yaşında, sonuçta Peygamber Efendimiz bile hata yapabileceğini söylemiş bir insanken, hayatında hiç sunuculuk yapmamış, bu kadar protokol üyesini karşısında görmüş birinin hata yapması son derece normaldir. Keşke orada tatlı bir dille uyarıda bulunsaydınız da sizin büyüklüğünüzü ve hoşgörünüzü bir kere daha alkışlasaydık. Her neyse ‘HER İNSAN HATA YAPABİLİR’

VALİ OĞUZ’UN TECRÜBELERİ

1948 yılında Nevşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla Avanos, Çayeli, Afşin, Derinkuyu, Dicle, Hayrabolu kaymakamlıklarında bulundu. Hayrabolu Kaymakamı iken aynı zamanda 2 yıl Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdi.

1982 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Bu görevde iken İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine getirildi. 1988 yılında Burdur Valisi oldu. Daha sonra Tekirdağ, Kocaeli ve Kırklareli Valiliklerinde bulundu. 30.12.2010 tarihinden itibaren Isparta Valiliği görevini yürütmektedir. evli olup, 2 oğlu ve 2 torunu vardır.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri