Yalvaç'ta Asırlık Çınar Dalı Koptu: 1 Yaralı

Yalvaç’ta ilçenin simgesi haline gelen asırlık çınar ağacının dalı koptu.

Saat 22.00 sıralarında Çınaraltı Meydanı’nda meydana gelen olayda; Rivayete göre en az 3 asırlık olduğu ileri sürülen ve dalları ile oldukça geniş bir alana yayılan tarihi çınar ağacının doğuya bakan bölümünden bir dal koparak kalabalığın üzerine düştü.

BELEDİYENİN İHMALİ Mİ VAR?

Kalın kısmının ağacı çevreleyen kapalı alana düşmesi büyük bir faciayı önledi. Bir anda çatırdayarak yere düşen dal nedeniyle etrafa kaçışırken ismi öğrenilemeyen bir şahısın dal parçasının çarpması sonucu alın kısmından yaralandığı bildirildi.

Yaralı ambulansla Yalvaç Devlet Hastanesine götürülürken yere düşen dal belediye ekipleri tarafından parçalara bölünerek kaldırıldı.

YALVAÇ BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI KODAL'DAN AÇIKAMA

Mustafa Kodal, açıklamasında; “Bu tür olayların önüne geçebilmek adına gerekli teknik incelemeler tekrar başlatılmış, ilave tedbirler derhal alınmıştır. Bu doğrultuda ekiplerimiz, ağaç ve çevresiyle ilgili çalışmaları hassasiyetle sürdürecektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri