Atabey ilçesinin en eski camilerinden biri olan Akkoca Camii, 1914 yılında yaşanan büyük depremde ağır hasar görmüştü. Tarihi camide 1965 yılına kadar ezan sesleri yükselse de, aradan geçen yaklaşık 60 yıl boyunca ibadete açılamamıştı.
Mübarizeddin Ertokuş Bey’in 1204-1205 yıllarında Atabey’i fethetmesinin ardından Akkoca Mahallesi’nde inşa edilen cami, kesme taş işçiliği ve dönemin mimari estetiğiyle günümüze uzanan bir tarih mirası olarak dikkat çekiyor.
Bugün uzun yıllar sessiz kalan cami yeniden ezanla buluştu ve ilk cuma namazı coşkulu bir kalabalık eşliğinde kılındı.
Cuma namazına Atabey Kaymakamı Selamı Işık, Atabey Belediye Başkanı Serdar Pelivan, Atabey İlçe Müftüsü ve çok sayıda vatandaş katıldı.