1 Ayda 4 Muhtar Değişti

1 Ayda 4 Muhtar Değişti

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2019 09:13
1 Ayda 4 Muhtar Değişti

Yalvaç’ın Çetince köyünde 31 Mart yerel seçimlerinde en çok oyu alarak muhtar seçilen Yahya Yürekli, 24 Mayıs’ta istifa etti.

İstifasının ardından Yalvaç İlçe seçim kurulu toplanarak yeni muhtarlık seçimin 2 Haziran’da yapılmasına karar verdi. 2 Haziran seçimlerinde köyde toplam 697 geçerli oyun 184’ünü alarak en çok oyu Mehmet Ali Er almış oldu ancak itiraz geldi.

İtiraz üzerine Yalvaç ilçe seçim kurulu vermiş olduğu kararda 7’ye karşı 1 oyla itirazın reddine karar verdi. Ancak bu sefer itiraz bir üst merci olarak Isparta seçim kuruluna taşındı ve burada itiraz kabul edildi.

Mehmet Ali Er’e muhtarlık mazbatası verilmedi. Ardından ikinci sırada 175 oy alan Selahattin Adıgüzel’e mazbata verilmesi gerekti. Ancak ona da itiraz geldi ve Yalvaç İlçe Seçim Kurulu bu itirazın kabulüne karar verdi ve üçüncü sırada 115 oy alan Ayşe Adıgüzel muhtar seçilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.