1. Uluslararası Isparta Bisiklet Turu Sona Erdi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türk bisikletçilerinin performansının gün geçtikçe arttığını, bu yükseliş devam ettiği takdirde olimpiyatlara katılacaklarına inandığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2011 10:03
1. Uluslararası Isparta Bisiklet Turu Sona Erdi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türk bisikletçilerinin performansının gün geçtikçe arttığını, bu yükseliş devam ettiği takdirde olimpiyatlara katılacaklarına inandığını belirtti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Isparta Bisiklet Turu, bugün yapılan yarışmalarla sona erdi. Turun son gününde 118 kilometrelik Isparta-Eğirdir-Isparta etabının galibi, Manisaspor'dan Recep Ünalan oldu. Konya Torku Şekerspor-Vivelo'dan Mustafa Sayar ise genel klasman birincisi olarak turu tamamladı.

Tur sonunda valilik binası önünde düzenlenen törende, yarışlar boyunca dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 1. Uluslararası Isparta Bisiklet Turu'nun sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi. Isparta'da düzenlenen organizasyonun başarılı bir şekilde geçtiğini anlatan Müftüoğlu, organizasyona destek verenlere teşekkür etti.

Türk sporcuların yarışlardaki başarılarının da üst düzeyde olduğunu gördüklerini belirten Müftüoğlu, "Türk takımlarının performansları gün geçtikçe artıyor. Sporcularımızın yükselişleri de sürüyor. Bu yükseliş devam ederse mutlaka olimpiyatlara katılacağımıza inanıyorum" dedi.

Müftüoğlu, 2. 2 sınıfındaki yarışların üçüncüsünün ise 30 Haziran'da Kapadokya'da yapılacağını bildirdi.

-TUR SONUÇLARI-

Isparta'da düzenlenen 2. 2 sınıfındaki 1. Uluslararası Isparta Bisiklet Turu'nun 8 kilometrelik ilk etabında, 74 sporcu yarıştı. Etap sonunda Konya Torku Şekerspor-Vivelo takımından Mustafa Sayar 11 dakika 19 saniyelik derecesiyle birinci, Manisaspor'dan Dean Podgornik 11 dakika 28 saniye ile ikinci, Brisaspor'dan Mert Mutlu ise 11 dakika 35 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

İkinci turda 70 sporcu, 125 kilometrelik Isparta-Burdur-Isparta etabında mücadele etti. Etap sonunda Brisaspor takımından Nazım Bakırcı 2 saat 53 dakika 39 saniyelik derecesiyle birinci, Manisaspor'dan Yeni Zelandalı Jeremy Yates de aynı süreyle ikinci, Konya Torku Şekerspor-Vivelo takımından Danail Andonov Petrov 2 saat 53 dakika 44 saniye ile üçüncülüğü kazandı.

Genel Klasmanda Konya Torku Şekerspor-Vivelo'dan Mustafa Sayar 3 saat 5 dakika 4 saniye ile birinci sırada yer aldı. İkinci sırada 3 saat 5 dakika 18 saniye ile Manisaspor'dan Jeremy Yates, üçüncü sırada ise 3 saat 5 dakika 22 saniye ile Brisaspor'dan Mert Mutlu yer aldı.

Üçüncü gün düzenlenen 117. 8 kilometrelik Isparta-Eğirdir-Isparta etabında 66 bisikletçi yarıştı. Etabı, Konya Torku Şekerspor-Vivelo'dan Bulgar Danail Andonov Petrov, 2 saat 48 dakika 40 saniyelik süreyle birinci olarak tamamladı. İranlı Suren Cycling Team sporcusu Vahid Gaffari aynı süreyle ikinci, Manisaspor'dan Recep Ünalan ise 2 saat 48 dakika 41 saniye ile üçüncü oldu.

Üçüncü etabın sprint primini, Brisaspor'dan Nazım Bakırcı kazandı ve yeşil mayonun sahibi oldu. Tırmanma primini kazanan Manisaspor'dan Jeremy Yates ise kırmızı mayoyu giymeye hak kazandı. Genel klasmanda Konya Torku Şekerspor-Vivelo'dan Mustafa Sayar, birinci sıradaki yerini korudu ve sarı mayo Sayar'da kaldı. Genel klasman ikincisi yine aynı takımdan Danail Andonov Petrov, üçüncüsü ise Manisaspor'dan Jeremy Yates oldu.

1. Uluslararası Isparta Turu'nun son etabında ise Manisaspor takımından Recep Ünalan, 2 saat 50 dakika 57 saniyelik süresiyle birinci, aynı süreyle Brisaspor'dan Nazım Bakırcı ikinci ve İran takımı Suren Cycling Team'den Hamid Shiri Sisan 2 saat 50 dakika 58 saniye ile üçüncü oldu.

Tur sonunda tırmanma primini Suren Cycling Team'den Vahid Gaffari kazanmayı başardı. Sprint primini ise Brisaspor'dan Nazım Bakırcı kazandı. Genel klasman birincisi değişmedi ve Konya Torku Şekerspor-Vivelo'dan Mustafa Sayar, 8 saat 44 dakika 46 saniye ile birinci oldu.

Genel klasman takım sıralamasında ise 26 saat 15 dakika 27 saniye ile Brisaspor birinci, 26 saat 16 dakika ile Konya Torku Şekerspor-Vivelo ikinci ve 26 saat 16 dakika 12 saniye ile Manisaspor üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum