10 Farklı Suçtan Aranıyorlardı - Video

Isparta'da MOBESE kameralarını izlemekle görevli polis, çeşitli hırsızlık suçlarından aranan 2 zanlının bir otomobilde bulunduklarını fark etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2011 17:48
10 Farklı Suçtan Aranıyorlardı - Video

Isparta'da MOBESE kameralarını izlemekle görevli polis, çeşitli hırsızlık suçlarından aranan 2 zanlının bir otomobilde bulunduklarını fark etti.

Bunun üzerine başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren takip, kameralarca saniye saniye görüntülendi. 

Ajans32 muhabirinin aldığı bilgiye göre, MOBESE merkezindeki görevli polis, ekrana yansıyan bir otomobildeki 2 kişinin, camilerden halı çalma başta olmak üzere çeşitli hırsızlık suçlarından aranan zanlılar olduğunu fark etti.

Haber verilmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, otomobili takibe aldı. Polislerin peşlerine düşmesiyle kaçmaya başlayan zanlıların bulunduğu otomobil, 7 kavşaktaki önlemlere rağmen kaçmayı başardılar. MOBESE merkezinden de takip edilen ve ekiplerin bu şekilde yönlendirilmesiyle Çünür kavşağında birkaç polis otomobilinin çevirdiği otomobil durduruldu. Otomobilde bulunan Mustafa Y. (42) ile Sercan S. (38) gözaltına alındı. Polis ekipleriyle zanlılar arasındaki kovalama MOBESE kameraları tarafından görüntülenerek, kayda alındı.

Yapılan araştırmada, Mustafa Y'nin hırsızlık suçundan kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası bulunduğu ve 10 farklı hırsızlık suçuna karıştığı, Sercan S'nin de iki farklı hırsızlık olayından arandığı anlaşıldı.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, aranan kişi ve araçların yakalanmasında MOBESE kameralarının faydasını gördüklerini bildirdi. 4 ay önce hizmete giren MOBESE kameraları aracılığıyla Isparta'da çeşitli suçlardan aranan 558 kişinin yakalandığını söyleyen Gürkan, plaka takip sistemi sayesinde de hakkında yakalama kararı bulunan araçların da MOBESE'ye takıldığını bildirdi.

Isparta'nın 38 farklı noktasında 38 hareketli, 7 sabit kamera bulunduğunu söyleyen Gürkan, şehir merkezinin 4 farklı giriş çıkış noktalarında da 16 adet plaka tanıma sisteminin bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum