10 Günde Sağlığına Kavuştu

10 Günde Sağlığına Kavuştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2019 09:25
10 Günde Sağlığına Kavuştu

Nefes darlığı ve sık yorulma şikayeti ile hastanemize başvuran 26 yaşındaki Hasan Demirekin, isimli hasta gerçekleştirilen ASD ve VSD ameliyatı ile sağılığına kavuştu. Türkiye’de sayılı merkezlerde ve nadir yapılan operasyon Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, tarafından başarılı bir şekilde ile yapıldı.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanemize nefes darlığı ve sık yorulma şikayeti ile başvuran Hasan Demirekin’in kalbinin kulakçık ve karıncıkları arasında deliklerinin olduğu tespit edildi. Hastanemizde tedavi altına alınan genç hasta 10 gün içerisinde sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
Ameliyat sonrası kendini çok rahat ve iyi hissettiğini belirten 26 yaşındaki Ispartalı olan Hasan Demirekin, “Doktorlarımıza ve tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

ASD ve VSD ameliyatının nadir merkezlerde yapıldığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, “ASD ve VSD her iki hastalık kalbin sağ ve sol üst boşlukları arasında yer alan deliklerdir. Atrial septal defekt (ASD) kalbin üst kısmında yer alan iki boşluk arasında (kulakçık) yer alır. Ventriküler septal defekt ise VSD kalbin altta kalan iki boşluğu arasında (karıncık) yer alır. Bulguların şiddeti deliğin yeri ve büyüklüğüne bağlıdır. Büyük boyuttaki delikler kalp yetersizliğine yol açabilir. Hastanın ASD’si primer kapatıldı. VSD perikardial yama ile kapatıldı. İleri derecede pulmuer hipertansiyon vardı, herhangi bir postoperatif komplikasyon olmadı. Hasta sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.