100 Bin Ağaç Dikecek

Isparta Belediyesi, bu yıl 100 bin ağaç dikmeyi hedefliyor. Belediye, geçen yıl '5 yılda 500 bin ağaç' kampanyasında ilk dilim olan 100 bin ağacı toprakla buluşturmuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2011 01:02
100 Bin Ağaç Dikecek

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kampanyaya destek veren sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti. Günaydın, "Bilindiği gibi her yıl 100 bin ağaç olmak üzere, 5 yılda 500 bin ağacı şehir merkezinde toprakla buluşturmayı kararlaştırmıştık. Bu doğrultuda Geçen yıl ağaç dikimi mevsiminde 100 bin ağaç fidanı dikilmişti. Bu yıl da Park Bahçeler Müdürlüğümüz, kampanya doğrultusunda hareket ederek 100 bin ağaç fidanını toprakla buluşturmak için harekete geçti." dedi.

Günaydın, önceden tespit edilen bölgelerin ağaçlandırmaya başlandığını ifade etti. Günaydın, kenti yaşanabilir ve yeşil bir merkez haline getirmek için vermiş oldukları sözü yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Geçen yıl başlatılan 500 bin ağaç kampanyasının ikinci yılına girdiklerini ifade eden Günaydın, geçen yıl çeşitli türlerden oluşan 100 bin ağaç fidanını toprakla buluşturduklarını anlattı.

Günaydın, "İşte bu kampanyamızın ikinci etabını da başlatmış bulunuyoruz. Ağaç dikim mevsimi olması nedeniyle de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Başlatmış olduğumuz bu kampanya ile sadece Ispartamızı yeşillendirmiş olmayacağız. Erozyona karşı da tedbir almış olacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum