11 Şehirden Birisi Isparta

11 Şehirden Birisi Isparta

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2021 09:50
11 Şehirden Birisi Isparta

Hürriyet Gazetesi Yazarı İsmail Sarı, gezgin ve Seyahat yazarları Didem Mutçalıoğlu, Nurgül Büyükkalay, Melih Daşgın, Erdoğan Gümüş ve Mehmet Altay’a yılbaşı tatilini doğada geçirebileceğimiz en güzel adresleri sordu. Gezgin ve seyahat yazarları 11 şehirden birbirinden güzel 13 adresi önerdiler. Bu 11 şehir arasında Isparta’da var.

SAKLI CENNET: KOVADA GÖLÜ / ISPARTA

Isparta’da kendinizi doğanın tam ortasında bulacağınız yerlerden biri Kovada Gölü. Burası adeta Isparta’nın saklı cenneti. Aslında Eğirdir Gölü’nden kopup ayrı bir göl haline gelmiş. Karstik çöküntülerden meydana gelen Kovada 6 kilometre uzunluğunda.

“Etrafı sık ormanlık alanlarla ve ormanlık dağlarla kaplı” diyen gezgin ve seyahat yazarı Nurgül Büyükkalay, “Yabani ördek sürüleri tam bir tablo görüntüsü oluşturuyor. Doğa fotoğrafçılığına meraklıysanız harika fotoğraflar yakalayacaksınız” dedi ve ekledi:

“Ayrıca Kovada’da yürüyüş, piknik, doğa araştırması, kuş gözlemciliği ve tırmanma gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Birbirinden güzel yürüyüş rotaları var. Çevrede konaklama yapacağınız bungalov tarzı yerler de bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.